Puošimui papildomai reiks:
1 indelis konservuotų kukurūzų
pusė pomidoro
pusė citrinos
4 alyvuogės
truputis petražolių.
Išvalykite lydeką. Svogūną supjaustykite kubeliais, išspauskite citrinos sultis.
Lydeką įtrinkite druskos, pipirų, citrinos sulčių bei svogūno kubelių mišiniu ir palikite 30 min.
Tuomet nuo lydekos viršaus nuimkite svogūno kubelius ir sudėkite juos į lydekos pilvo ertmę. Į skardą įpilkite vandens, dėkite į ją lydeką, sviestą ir kepkite 200-220° C temperatūros orkaitėje, kol žuvis suminkštėja. Prieš patiekdami papuoškite konservuotais kukurūzais, pomidorų skiltelėmis, citrina, alyvomis ir žaliomis petražolių šakelėmis.
Papuošta kepta lydeka
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
| 1 vienetas | jūros lydeka |
| 1 stiklinė | vanduo |
| 1 vienetas | citrinos |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 3 valgomieji šaukštai | sviestas |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies pyragas
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Folijoje keptas karpis
-
Žuvies pyragas
-
Silkių užkandis kitaip - "Silkių mojito"
-
Troškinta žuvis
-
Žuvis tešloje
-
Lašiša su krapų padažu
-
Greiti lašišos kepsneliai
-
Kepta menkė majonezo padaže
-
Žuvies-kumpio suktinukai
-
Keptos seliavos su kiaušiniais
-
Spalvota jūros ešerio filė
-
Midijų šašlykai
-
Keptos kuojos
-
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
-
Žuvies spurgytės
-
Orkaitėje kepta lašiša
-
Žuvies troškinys
-
Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
Papuošta kepta lydeka
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Jūros lydeka,
1 vienetas -
Vanduo,
1 stiklinė -
Citrinos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Juodieji pipirai, malti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Puošimui papildomai reiks:
1 indelis konservuotų kukurūzų
pusė pomidoro
pusė citrinos
4 alyvuogės
truputis petražolių.
Išvalykite lydeką. Svogūną supjaustykite kubeliais, išspauskite citrinos sultis.
Lydeką įtrinkite druskos, pipirų, citrinos sulčių bei svogūno kubelių mišiniu ir palikite 30 min.
Tuomet nuo lydekos viršaus nuimkite svogūno kubelius ir sudėkite juos į lydekos pilvo ertmę. Į skardą įpilkite vandens, dėkite į ją lydeką, sviestą ir kepkite 200-220° C temperatūros orkaitėje, kol žuvis suminkštėja. Prieš patiekdami papuoškite konservuotais kukurūzais, pomidorų skiltelėmis, citrina, alyvomis ir žaliomis petražolių šakelėmis.
Reklama:
Komentarai (3)
-
almone
2012-03-11 13:44
;-) gaminau, nėra super,bet valgyti galima
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
