
500 gramų | žuvis (filė) |
250 gramų | krevetės (su kevalu) |
2 vienetai | svogūnai (baltas ir raudonas) |
1 vienetas | paprika |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
3 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
4 skiltelės | česnakas |
3 valgomieji šaukštai | džiovintas raudonėlis |
šiek tiek | druska |
Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką, raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pasimarinuoti.
Išėmę iš marinato žuvį, krevetes, papriką ir svogūnus suverkite ant iešmų. Kepkite ant grotelių 8-12 minučių, dažnai apversdami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu.
Iškylų patiekalas paruoštas!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Išmarinuota žuvis
-
Rūkytas Karpis
-
Skumbrė mikrobanginėje
-
Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
-
Tuno blyneliai
-
Žuvies-kumpio suktinukai
-
Džiūvėsiuose kepta žuvis
-
Tešloje kepta silkė
-
Baltieji žuvies kotletai
-
Papuošta kepta lydeka
-
Lašišos apkepas su špinatais
-
Žuvies kotletai su grybais
-
Tešloje kepta lašiša
-
Skumbrė su svogūnais grilyje
-
Keptas ant grotelių upėtakis
-
Keptas starkis
-
Kepta plekšnė padaže
-
Tradicinė dvaro žuvis adventui
-
Žuvies ir pupelių blynai
-
Žuvies blynukai
Jūros gėrybių šašlykas

- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Krevetės, su kevalu,
250 gramų -
Svogūnai, baltas ir raudonas,
2 vienetai -
Paprika,
1 vienetas -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
3 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
4 skiltelės -
Džiovintas raudonėlis,
3 valgomieji šaukštai - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplaukite žuvies filės gabaliukus, gerai nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Jei naudojate šaldytas krevetes, atšildykite jas. Nulupkite krevetes, palikdami tik uodegas. Stambiai supjaustykite svogūnus ir papriką. Sudėkite žuvies gabalėlius, krevetes, papriką ir svogūnus į plastikinį maišelį.
Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką, raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pasimarinuoti.
Išėmę iš marinato žuvį, krevetes, papriką ir svogūnus suverkite ant iešmų. Kepkite ant grotelių 8-12 minučių, dažnai apversdami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu.
Iškylų patiekalas paruoštas!