Orkaitėje keptos dorados
AUTORIUS:
Ieva Visockytė
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai doradų
80 gramų sviestas
1 žiupsnelis druska
1 žiupsnelis pipirai
1 saujelė petražolės
1 saujelė svogūnų laiškai
1 vienetas citrinos
4 skiltelės česnakas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Doradas išvalyti ir vieną jų pusę įpjauti tris - keturis kartus išilgai.
2.
Į žuvų pilvo ertmę sudėti nupjautus petražolių kotus bei kuokštą svogūnų laiškų.
3.
Česnakus nulupti ir sutrini su druska.
4.
Minkštą sviestą sumaišyti su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.
5.
Žuvį apibarstyti druska ir pipirais.
6.
Sviestą su prieskoniais įdėti ir gerai įtrinti į įpjovas, o likusį sudėti į žuvies vidų.
7.
Ant kiekvienos žuvies uždėti po porą (priklausomai nuo žuvų dydžio) plonų citrinos griežinėlių.
8.
Pašauti į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 minučių, kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.

Populiariausi receptai šią savaitę

Orkaitėje keptos dorados

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Doradas išvalyti ir vieną jų pusę įpjauti tris - keturis kartus išilgai.

  2. Į žuvų pilvo ertmę sudėti nupjautus petražolių kotus bei kuokštą svogūnų laiškų.

  3. Česnakus nulupti ir sutrini su druska.

  4. Minkštą sviestą sumaišyti su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.

  5. Žuvį apibarstyti druska ir pipirais.

  6. Sviestą su prieskoniais įdėti ir gerai įtrinti į įpjovas, o likusį sudėti į žuvies vidų.

  7. Ant kiekvienos žuvies uždėti po porą (priklausomai nuo žuvų dydžio) plonų citrinos griežinėlių.

  8. Pašauti į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 minučių, kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.

Receptą atsiuntė Ieva Visockytė
Reklama:

Komentarai (1)


  • Birute 2017-07-10 08:24

    Labai paprastas, bet neprastas receptas. Dorada sužavėjo. Ačiū


Daugiau receptų