3 vienetai | doradų |
80 gramų | sviestas |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 saujelė | petražolės |
1 saujelė | svogūnų laiškai |
1 vienetas | citrinos |
4 skiltelės | česnakas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Lašišos troškinys
- Žuvies kukuliai
- Silkė su manų koše
- Saldžiarūgštė silkė
- Tailandietiški žuvies blyneliai
- Keptos seliavos
- Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
- Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
- Žuvies pyragas
- Lašišos faršo ir grikių kotletukai
- Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
- Tradicinė dvaro žuvis adventui
- Sardelės apsuktos bekonu
- Kepta marinuota žuvis
- Keptas starkis
- Suktinukai
- Žuvies kotletai su grybais
- Grilyje kepta lašiša su daržovėmis
- Karpis, pomidorų padaže
Orkaitėje keptos dorados
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Dorados,
3 vienetai -
Sviestas,
80 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Petražolės,
1 saujelė -
Svogūnų laiškai,
1 saujelė -
Citrinos,
1 vienetas -
Česnakas,
4 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Doradas išvalyti ir vieną jų pusę įpjauti tris - keturis kartus išilgai.
Į žuvų pilvo ertmę sudėti nupjautus petražolių kotus bei kuokštą svogūnų laiškų.
Česnakus nulupti ir sutrini su druska.
Minkštą sviestą sumaišyti su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.
Žuvį apibarstyti druska ir pipirais.
Sviestą su prieskoniais įdėti ir gerai įtrinti į įpjovas, o likusį sudėti į žuvies vidų.
Ant kiekvienos žuvies uždėti po porą (priklausomai nuo žuvų dydžio) plonų citrinos griežinėlių.
Pašauti į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepti apie 50 minučių, kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.
Komentarai (4)
-
Birute
2017-07-10 08:24
Labai paprastas, bet neprastas receptas. Dorada sužavėjo. Ačiū