Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
AUTORIUS:
Almina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų menkės (file)
2 vienetai kiaušiniai
2 riekės batonas
1 vienetas svogūnai (nedidelis)
3 valgomieji šaukštai sviestas
3 valgomieji šaukštai obelių aliejus
4 valgomieji šaukštai džiūvėsėliai
1 stiklinė grietinė
0.5 arbatinio šaukštelio muskatas
0.5 stiklinės miltai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Menkės faršą pasigaminau iš kilogramo svieižių menkių. Iš kaulų ir galvų išviriau sultinį (apie pusę litro) jis naudojamas padažui gaminti.

Faršą sumaišyti su 2 šaukštais sviesto, pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Sudėti druską ir pipirus, kiaušinį ir viską labai gerai išminkyt (jei gaminsit iš lydekos, sterko ar ešerio, faršui - kiaušinio nereikia). Formuoti kotletus, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėj, įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Dėti į gilų puodą ir troškinti apie 10 minučių.
2.
Grietinės padažas: ištirpinti keptuvėje šaukštą sviesto sumaišyti puse stiklinės miltų ir praskiesti dviem stiklinėm žuvies sultinio, užvirti. Įdėti stiklinę grietinės, pasūdyti, pridėti muskato riešuto, citrinos žievės, užvirinti ir užpilti ant žuvies kotletų.. Garnyrui man skaniausia su bulvių koše ir troškintais burokėliais.


Šaltinis: praktiškų patarimų knyga "Didžioji virėja", 1936 m.

Populiariausi receptai šią savaitę

Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Menkės faršą pasigaminau iš kilogramo svieižių menkių. Iš kaulų ir galvų išviriau sultinį (apie pusę litro) jis naudojamas padažui gaminti.

    Faršą sumaišyti su 2 šaukštais sviesto, pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Sudėti druską ir pipirus, kiaušinį ir viską labai gerai išminkyt (jei gaminsit iš lydekos, sterko ar ešerio, faršui - kiaušinio nereikia). Formuoti kotletus, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėj, įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Dėti į gilų puodą ir troškinti apie 10 minučių.

  2. Grietinės padažas: ištirpinti keptuvėje šaukštą sviesto sumaišyti puse stiklinės miltų ir praskiesti dviem stiklinėm žuvies sultinio, užvirti. Įdėti stiklinę grietinės, pasūdyti, pridėti muskato riešuto, citrinos žievės, užvirinti ir užpilti ant žuvies kotletų.. Garnyrui man skaniausia su bulvių koše ir troškintais burokėliais.


    Šaltinis: praktiškų patarimų knyga "Didžioji virėja", 1936 m.

Receptą atsiuntė Almina
Reklama:

Komentarai (2)


  • LINA 2017-02-06 13:24

    Puikus kotletai,labai skanu!


  • vilma 2016-01-28 11:33

    super kotetukai


Daugiau receptų