
500 gramų | menkės (file) |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 riekės | batonas |
1 vienetas | svogūnai (nedidelis) |
3 valgomieji šaukštai | sviestas |
3 valgomieji šaukštai | obelių aliejus |
4 valgomieji šaukštai | džiūvėsėliai |
1 stiklinė | grietinė |
0.5 arbatinio šaukštelio | muskatas |
0.5 stiklinės | miltai |
Faršą sumaišyti su 2 šaukštais sviesto, pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Sudėti druską ir pipirus, kiaušinį ir viską labai gerai išminkyt (jei gaminsit iš lydekos, sterko ar ešerio, faršui - kiaušinio nereikia). Formuoti kotletus, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėj, įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Dėti į gilų puodą ir troškinti apie 10 minučių.
Šaltinis: praktiškų patarimų knyga "Didžioji virėja", 1936 m.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvis padaže
-
Pica su lašiša
-
Žuvies kukulaičiai
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
-
Lašiša su vaisiais
-
Žuvies blyneliai su žalumynais
-
Rūkytos žuvies užkepėlė
-
Lašiša grietinėlės padaže
-
Cukinijos ir žuvies blyneliai
-
Kepta tilapija su krevečių "kepuraite"
-
Marinuotas ir keptas upėtakis
-
Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
-
Žuvies zrazai
-
Keptas karšis
-
Spageti su krevetėmis
-
Keptos plekšnės
-
Orkaitėje kepta žuvis
-
Rūkytas Karpis
-
Lašišų šašlykai
Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Menkės, file,
500 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Batonas,
2 riekės -
Svogūnai, nedidelis,
1 vienetas -
Sviestas,
3 valgomieji šaukštai -
Obelių aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Džiūvėsėliai,
4 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė -
Muskatas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Miltai,
0.5 stiklinės
Menkės faršą pasigaminau iš kilogramo svieižių menkių. Iš kaulų ir galvų išviriau sultinį (apie pusę litro) jis naudojamas padažui gaminti.
Faršą sumaišyti su 2 šaukštais sviesto, pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus. Sudėti druską ir pipirus, kiaušinį ir viską labai gerai išminkyt (jei gaminsit iš lydekos, sterko ar ešerio, faršui - kiaušinio nereikia). Formuoti kotletus, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėj, įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Dėti į gilų puodą ir troškinti apie 10 minučių.Grietinės padažas: ištirpinti keptuvėje šaukštą sviesto sumaišyti puse stiklinės miltų ir praskiesti dviem stiklinėm žuvies sultinio, užvirti. Įdėti stiklinę grietinės, pasūdyti, pridėti muskato riešuto, citrinos žievės, užvirinti ir užpilti ant žuvies kotletų.. Garnyrui man skaniausia su bulvių koše ir troškintais burokėliais.
Šaltinis: praktiškų patarimų knyga "Didžioji virėja", 1936 m.
Komentarai (4)
-
LINA
2017-02-06 13:24
Puikus kotletai,labai skanu!
-
vilma
2016-01-28 11:33
super kotetukai