![](/app/assets/img/receptai/receptai-menu-logo.png)
1 kilogramas | žuvies filė (šviežia arba šaldyta, mėgstama balta) | |
400 mililitrų | kokosų pienas | |
1 vienetas | saldi raudonoji paprika | |
2 vienetai | pomidorai (vidutinio dydžio) | |
1 vienetas | svogūnai (vidutinio dydžio) | |
0.5 vieneto | geltonosios paprikos | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kukurūzų krakmolo | |
2 saujos | petražolės (susmulkintos) | |
šiek tiek | druska | |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus (ar saulėgrąžų, kepimui) | |
Marinatui: | ||
1 vienetas | apelsinų (sultys) | |
1 vienetas | žalioji citrina (sultys arba pusės geltonos citrinos sultys) | |
3 skiltelės | česnakas | |
1 arbatinis šaukštelis | saldžiosios paprikos milteliai | |
0.5 arbatinio šaukštelio | maltas kuminas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malta kalendra | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies kukuliukai
-
Tešloje kepta silkė
-
Virta žuvis tešloje
-
Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
-
Paltusas (juodasis) su daržovėmis
-
Folijoje kepta skumbrė
-
Folijoje kepta lašiša
-
Žuvis tešloje
-
Žuvies ir pupelių blynai
-
Aromatinga ant grotelių kepta žuvis
-
Lašišos troškinys
-
Midijų šašlykai
-
Silkė su svogunais marinate
-
Lašišos kepsneliai
-
Silkė su slyvomis ir muskatu
-
Lynas, keptas ant grotelių
-
Žuvies maltinukai su žirnelių įdaru
-
Lašišos vėrinukai
-
Žuvies filė
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
![](/app/assets/img/iki-logo-2.png)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Žuvies filė, šviežia arba šaldyta, mėgstama balta,
1 kilogramas -
Kokosų pienas,
400 mililitrų -
Saldi raudonoji paprika,
1 vienetas -
Pomidorai, vidutinio dydžio,
2 vienetai -
Svogūnai, vidutinio dydžio,
1 vienetas -
Geltonosios paprikos,
0.5 vieneto -
Kukurūzų krakmolas,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Petražolės, susmulkintos,
2 saujos - Druska
-
Alyvuogių aliejus, ar saulėgrąžų, kepimui,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Apelsinai, sultys,
1 vienetas -
Žalioji citrina, sultys arba pusės geltonos citrinos sultys,
1 vienetas -
Česnakas,
3 skiltelės -
Saldžiosios paprikos milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas kuminas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Malta kalendra,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jei naudosite šaldytą žuvies file, tuomet palikite ją atitirpti šaldytuve ir ,prieš ruošiant, nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite nemažais gabalėliais.
Česnako skilteles nulupame, sutriname česnako spaustuku.
Marinatui sumaišome sutrintą česnaką, apelsino ir citrinos sultis, prieskonius. Sudedame žuvies file, uždengiame maistine plėvele ir paliekame marinuotis šaldytuve bent 2 val.
Paprikas, pomidorus ir svogūną supjaustome mažais kubeliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame susmulkintas paprikas, pomidorus ir svogūną. Kepiname apie 10 min ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami.
Krakmolą ištirpiname 5 šaukštuose kokosų pieno, po to šį mišinį sumaišome su likusiu kokosų pienu ir supilame į keptuvę su daržovėmis. Išmaišome ir troškiname apie 5-8 min, kol padažas sutirštėja. Tada į padažą supilame žuvies marinatą, išmaišome, jei reikia įdedame papildomai druskos ir sudedame žuvies file. Žuvį troškiname apie 20 min, kol suminkštėja. Jei gabalėliai storesni, patroškinkite kiek ilgiau.
Patiekiame su ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
Komentarai