Šokoladinis tortas
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
100 gramų šokoladas (juodas)
120 gramų sviestas
4 vienetai kiaušiniai
110 gramų cukrus (rudas)
170 gramų miltai
30 gramų kakava
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo milteliai
1 žiupsnelis druska
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
200 mililitrų kefyras
Kremui:
400 mililitrų grietinė (30 proc.)
300 gramų šokoladas (juodas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Orkaitę įkaitinti iki 190°C temp. . Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Ištirpinti sviestą ir šokoladą karšto vandens vonelėje. Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų ir elektriniu plakikliu gerai išplakti (apie 7 min.). Ištirpintą sviestą su šokoladu išmaišyti ir supilti į kiaušinių plakinį. Plakti toliau nedideliu greičiu, kol masė taps vientisa.
2.
Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti į dubenį, suberti į šokoladinę masę ir išmaišyti. Įpilti kefyrą ir išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus. Kepti apie 20-30 min. Atvėsusius perpjauti per pusę, kad turėtume 4. Kremui ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje. Kitame puodelyje šiek tiek pašildyti grietinę ir į ją pilti ištirpusį šokoladą ir maišyti. Kai kremas bus kambario temperatūros, jau galima sutepti biskvitus, aptepti kraštus. Papuošti saldainukais ar tarkuotu šokoladu.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladinis tortas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Biskvitui: Kremui:
Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 190°C temp. . Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi. Ištirpinti sviestą ir šokoladą karšto vandens vonelėje. Kiaušinius įmušti į dubenį, suberti cukrų ir elektriniu plakikliu gerai išplakti (apie 7 min.). Ištirpintą sviestą su šokoladu išmaišyti ir supilti į kiaušinių plakinį. Plakti toliau nedideliu greičiu, kol masė taps vientisa.

  2. Miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius persijoti į dubenį, suberti į šokoladinę masę ir išmaišyti. Įpilti kefyrą ir išmaišyti. Tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus. Kepti apie 20-30 min. Atvėsusius perpjauti per pusę, kad turėtume 4. Kremui ištirpinti šokoladą karšto vandens vonelėje. Kitame puodelyje šiek tiek pašildyti grietinę ir į ją pilti ištirpusį šokoladą ir maišyti. Kai kremas bus kambario temperatūros, jau galima sutepti biskvitus, aptepti kraštus. Papuošti saldainukais ar tarkuotu šokoladu.

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų