Gaivus tortas su vyšniomis
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
1.5 pakelio sausainiai
100 gramų sviestas
500 mililitrų grietinė
250 mililitrų grietinėlės, 35%
370 mililitrų natūralaus jogurto
40 gramų želatina
1 pakelis vyšnios
0.5 stiklinės cukraus pudra
1 pakelis vyšnių želė
2 valgomieji šaukštai vyšnių želė
1 valgomasis šaukštas citrinų sultys
1 sauja šokolado drožlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Iš anksto pasiruošiame vyšnių želė pagal aprašymą ant pakelio, tik vandens pilti 100 ml mažiau, ir padeda šaltai, kad sustingtų.
Sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių.
Sviestą išlydome ir supilame į sausainių trupinius, išmaišome.
Gautą masę dedame į skardą nuimamais kraštais (galima iškloti kepimo popieriumi, kad legviau būtų išimti), spaudžiant rankomis išlyginame iki lygaus pagrindo ir dedame į šaldytuvą apstingti.
2.
Išbrinkintą želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje ir atvėsiname.
Grietinę, jogurtą, grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame kelias minutes elektriniu plakikliu, tada po truputį pilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis (nuolat plakant) ir dar plakame kol masė sutirštės.
Grietinės masę padaliname į dvi dalis.
3.
Vieną grietinės masės dalį dedame į šaldytuvą, o į kitą įmaišome pusę kiekio želatinos ir pjaustytos sustingusios želė kubelius, užpilame ant sausainių ir dedame į šaldytuvą kol apstings.
Ant nuvarvintų vyšnių pilame kelis šaukštus grietinės masės, 5 šaukštus želatinos, išmaišome ir paskirstome ant jau apstingusio torto. Padedame vėl šaltai, kad sustingtų.
4.
Paskutiniam sluoksniui sumaišome grietinės masę su likusia želatina.
Užpilame ant jau apstingusio vyšnių sluoksnio, apibarstome šokolado drožlėmis.
Leiskite stingti per naktį.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Gaivus tortas su vyšniomis

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Iš anksto pasiruošiame vyšnių želė pagal aprašymą ant pakelio, tik vandens pilti 100 ml mažiau, ir padeda šaltai, kad sustingtų.
    Sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių.
    Sviestą išlydome ir supilame į sausainių trupinius, išmaišome.
    Gautą masę dedame į skardą nuimamais kraštais (galima iškloti kepimo popieriumi, kad legviau būtų išimti), spaudžiant rankomis išlyginame iki lygaus pagrindo ir dedame į šaldytuvą apstingti.

  2. Išbrinkintą želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje ir atvėsiname.
    Grietinę, jogurtą, grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame kelias minutes elektriniu plakikliu, tada po truputį pilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis (nuolat plakant) ir dar plakame kol masė sutirštės.
    Grietinės masę padaliname į dvi dalis.

  3. Vieną grietinės masės dalį dedame į šaldytuvą, o į kitą įmaišome pusę kiekio želatinos ir pjaustytos sustingusios želė kubelius, užpilame ant sausainių ir dedame į šaldytuvą kol apstings.
    Ant nuvarvintų vyšnių pilame kelis šaukštus grietinės masės, 5 šaukštus želatinos, išmaišome ir paskirstome ant jau apstingusio torto. Padedame vėl šaltai, kad sustingtų.

  4. Paskutiniam sluoksniui sumaišome grietinės masę su likusia želatina.
    Užpilame ant jau apstingusio vyšnių sluoksnio, apibarstome šokolado drožlėmis.
    Leiskite stingti per naktį.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai (1)


  • Bezdujas 2016-03-26 13:50

    Fuuuuuuuuuū!


Daugiau receptų