
1.5 pakelio | sausainiai |
100 gramų | sviestas |
500 mililitrų | grietinė |
250 mililitrų | grietinėlės, 35% |
370 mililitrų | natūralaus jogurto |
40 gramų | želatina |
1 pakelis | vyšnios |
0.5 stiklinės | cukraus pudra |
1 pakelis | vyšnių želė |
2 valgomieji šaukštai | vyšnių želė |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
1 sauja | šokoladas (smulkinto) |
Sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių.
Sviestą išlydome ir supilame į sausainių trupinius, išmaišome.
Gautą masę dedame į skardą nuimamais kraštais (galima iškloti kepimo popieriumi, kad legviau būtų išimti), spaudžiant rankomis išlyginame iki lygaus pagrindo ir dedame į šaldytuvą apstingti.
Grietinę, jogurtą, grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame kelias minutes elektriniu plakikliu, tada po truputį pilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis (nuolat plakant) ir dar plakame kol masė sutirštės.
Grietinės masę padaliname į dvi dalis.
Ant nuvarvintų vyšnių pilame kelis šaukštus grietinės masės, 5 šaukštus želatinos, išmaišome ir paskirstome ant jau apstingusio torto. Padedame vėl šaltai, kad sustingtų.
Užpilame ant jau apstingusio vyšnių sluoksnio, apibarstome šokolado drožlėmis.
Leiskite stingti per naktį.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Torčiukas "vaikučiukas"
-
Medaus tortas
-
Blynų tortukas
-
Šokoladinis varškės pyragas
-
Vyšnių tortas
-
Gaivus tortas su vyšniomis
-
Varškės tortas
-
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
-
Šakotis (bankuchenas)
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Kalėdinis tortas
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
Trupiniai grietinėlėje
-
Kokosinė širdelė šokolade
-
Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
-
Vaflių tortas
-
Tortas "Seklyčia"
-
Lilės tortas
-
Tortas „Bitutė“
-
Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
Gaivus tortas su vyšniomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sausainiai,
1.5 pakelio -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinė,
500 mililitrų -
Grietinėlė, 35%,
250 mililitrų -
Natūralus jogurtas,
370 mililitrų -
Želatina,
40 gramų -
Vyšnios,
1 pakelis -
Cukraus pudra,
0.5 stiklinės -
Vyšnių želė,
1 pakelis -
Vyšnių želė,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Šokoladas, smulkinto,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš anksto pasiruošiame vyšnių želė pagal aprašymą ant pakelio, tik vandens pilti 100 ml mažiau, ir padeda šaltai, kad sustingtų.
Sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių.
Sviestą išlydome ir supilame į sausainių trupinius, išmaišome.
Gautą masę dedame į skardą nuimamais kraštais (galima iškloti kepimo popieriumi, kad legviau būtų išimti), spaudžiant rankomis išlyginame iki lygaus pagrindo ir dedame į šaldytuvą apstingti.Išbrinkintą želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje ir atvėsiname.
Grietinę, jogurtą, grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame kelias minutes elektriniu plakikliu, tada po truputį pilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis (nuolat plakant) ir dar plakame kol masė sutirštės.
Grietinės masę padaliname į dvi dalis.Vieną grietinės masės dalį dedame į šaldytuvą, o į kitą įmaišome pusę kiekio želatinos ir pjaustytos sustingusios želė kubelius, užpilame ant sausainių ir dedame į šaldytuvą kol apstings.
Ant nuvarvintų vyšnių pilame kelis šaukštus grietinės masės, 5 šaukštus želatinos, išmaišome ir paskirstome ant jau apstingusio torto. Padedame vėl šaltai, kad sustingtų.Paskutiniam sluoksniui sumaišome grietinės masę su likusia želatina.
Užpilame ant jau apstingusio vyšnių sluoksnio, apibarstome šokolado drožlėmis.
Leiskite stingti per naktį.
Skanaus!
Komentarai (3)
-
Bezdujas
2016-03-26 13:50
Fuuuuuuuuuū!