
6 vienetai | antienos (file) |
2 vienetai | svogūnai (salotiniai) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
5 gramai | prieskoniai (Kalėdinio vyno (gvazdikėliai, anyžių žvaigždutės, imbieras)) |
0.5 litro | raudonas vynas |
20 gramų | šokoladas (juodas) |
60 gramų | sviestas (nesūdytas) |
900 gramų | morkos |
Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti uždengus folija.
Susidariusį riebalų nuo antienos file pašalinti.
Į keptuvę sudėti salotinius svogūnus ir kepti ant mažos ugnie. Supilti raudonąjį vyną ir sudėti raudonojo vyno prieskonius. Sudėto šokoladą ir likusį sviestą bei išmaišyti.
Įdėti druskos, pipirų pagal skonį. Jei padažas per rūgštus įdėti cukraus ar medaus. Antienos file turi būti patiekiama šilta.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kotletai pomidorų padaže
-
Vištienos pyragas
-
Čeburėkai su vištienos faršu
-
Svarainiais įdaryta antis
-
Vištiena su kopūstais
-
Vištų sparneliai klevų sirupe
-
Vištienos troškinys su pupelėmis
-
Bajoriška antis su slyvomis ir obuolių sultimis
-
Naminės mini tortilijos
-
Lietiniai blynai su vištiena
-
Vištiena orkaitėje
-
Vištiena grybų padaže
-
Kebabas
-
Kepintos vištų širdelės su svogūnais
-
Vištienos sparneliai su medumi
-
Višta ant alaus butelio
-
Vištiena su briuselio kopūstais ir Bešamelio padažu
-
Vištiena saldžiarūgščiai
-
Bajoriškai įdarytos putpelės
-
Kotletukai su moliūgu
Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antiena, file,
6 vienetai -
Svogūnai, salotiniai,
2 vienetai - Druska
- Pipirai
-
Prieskoniai, Kalėdinio vyno (gvazdikėliai, anyžių žvaigždutės, imbieras),
5 gramai -
Raudonas vynas,
0.5 litro -
Šokoladas, juodas,
20 gramų -
Sviestas, nesūdytas,
60 gramų -
Morkos,
900 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuskusti morkas, supjaustyti kubeliais bei sudėti jas į puodą su pasūdytu vandeniu.Užvirti. Virti apie 15 min. ant lėtos ugnies.
Morkas nusausinti, sutrinti ir išmaišyti su 40 g sviesto. Įdėti prieskonių. Nulupti salotinius svogūnus ir juos smulkiai supjaustyti.
Nuo antienos file pašalinti riebalų perteklių bei nervus ir padaryti plonas linijas (skerinius pjūvius) ant antienos file odos. Įdėti antienos file į šaltą keptuvę ir ant karštos ugnies kaitinti, periodiškai pavartant. Antienos filė turi būti auksinės, bet ne rudos spalvos. Antienos filė padėti į skardą odos pue į viršų.
Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros. Kepti antieną 7 minutes.
Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti uždengus folija.
Susidariusį riebalų nuo antienos file pašalinti.
Į keptuvę sudėti salotinius svogūnus ir kepti ant mažos ugnie. Supilti raudonąjį vyną ir sudėti raudonojo vyno prieskonius. Sudėto šokoladą ir likusį sviestą bei išmaišyti.
Įdėti druskos, pipirų pagal skonį. Jei padažas per rūgštus įdėti cukraus ar medaus. Antienos file turi būti patiekiama šilta.