Iškočioti tešlos lapelius kad gautųsi tokio dydžio kaip jūsų skarda. Vieną dėti į kepimo skardos dugną. Tada apkepti svogūnus, kol gražiai apskrus. Faršą sumaišyti su prieskoniais ir patroškinti (be riebalų) apie 10 min. Tada paruoštą faršą sudėti į jau paruoštą skardą, ant viršaus sudėti apkeptus svogūnus ir uždengti kitu tešlos lapu. Šonus sukabinti, kad pyragas gautųsi uždaras. Pyragą aptepti kiaušiniu. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol pyragas taps gražios auksinės spalvos. Patiekti galima su grietine.
P.s. Į pyrago vidų galima dėti ne tik faršą, puikiai tinka grybai bei kitos daržovės pagal jūsų skonį.
Skanaus!

Ukrainietiškas mėsos apkepas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
300 gramų | tešla (sloksniuota, lapeliais) |
500 gramų | mėsa (malta) |
3 vienetai | svogūnai |
šiek tiek | aliejaus (kepimui) |
šiek tiek | prieskoniai |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | žalumynų (nebūtina) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptos bulvės su šonine ir sūriu
-
Maltos jautienos vyniotiniai
-
Troškintos veršienos kepenėlės
-
Šonkauliukai
-
Jautienos šašlykas
-
Lengvi kiaulienos kepsneliai
-
Kiaulienos kotletai, kepti ant laužo
-
Kiaulienos suktinukai su džiovintais obuoliais
-
Kepti kiaulių kulniukai (karka)
-
Pietūs moliniame inde
-
Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
-
Šašlykai
-
Kiaulienos kepsniukai apelsinų marinate
-
Kiaulienos karka
-
Šašlykas kitaip
-
Jautienos nugarinės šašlykas
-
Kotletai
-
Strėvos suktinis
-
Kebabas ant iešmo
-
Pievagrybių apkepas
Ukrainietiškas mėsos apkepas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Tešla, sloksniuota, lapeliais,
300 gramų -
Mėsa, malta,
500 gramų -
Svogūnai,
3 vienetai - Aliejus, kepimui
- Prieskoniai
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Žalumynai, nebūtina
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Iškočioti tešlos lapelius kad gautųsi tokio dydžio kaip jūsų skarda. Vieną dėti į kepimo skardos dugną. Tada apkepti svogūnus, kol gražiai apskrus. Faršą sumaišyti su prieskoniais ir patroškinti (be riebalų) apie 10 min. Tada paruoštą faršą sudėti į jau paruoštą skardą, ant viršaus sudėti apkeptus svogūnus ir uždengti kitu tešlos lapu. Šonus sukabinti, kad pyragas gautųsi uždaras. Pyragą aptepti kiaušiniu. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti, kol pyragas taps gražios auksinės spalvos. Patiekti galima su grietine.
P.s. Į pyrago vidų galima dėti ne tik faršą, puikiai tinka grybai bei kitos daržovės pagal jūsų skonį.
Skanaus!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...