3 kilogramai | veršiena (kumpis) |
10 vienetų | obuoliai (rūgščių) |
200 gramų | sviestas |
1 valgomasis šaukštas | kmynai |
1 arbatinis šaukštelis | kvapieji pipirai |
6 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
1 vienetas | svogūnai |
3 valgomieji šaukštai | druska |
Švarius obuolius pamirkykite parūgštintame vandenyje, aptepkite sviestu ir, pridengę kepimo popieriumi, iškepkite. Juos dėkite aplink iškepusį kumpį, palaistykite sultiniu, kuriame kepė kumpis, pabarstykite kmynais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantikškas kiaulienos kepsnys vyno padaže
- Sprandinė kopūsto lape
- Kiauliena česnakiniame marinate
- Tiuringijos kepsnys puodelyje
- Avienos šašlykas
- Romšteksas majonezo padaže
- Keptos kepenėlės
- Mėsos apkepėlė
- Pica su saliami ir žirneliais
- Sūdyti kaimiški lašiniai
- Bulvių, cukinijų ir faršo kotletai
- Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
- Kepsnys su morkomis, kumpiu ir sūriu
- Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
- Jautienos čenakai
- Avižinių dribsnių apkepas su mėsa
- Sprandinės kepsnys
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Šašlykai pomidorų pastos marinate
- Strėvos suktinis kitaip
Keptas veršienos kumpis su obuoliais
- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, kumpis,
3 kilogramai -
Obuoliai, rūgščių,
10 vienetų -
Sviestas,
200 gramų -
Kmynai,
1 valgomasis šaukštas -
Kvapieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Lauro lapai, lapeliai,
6 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Druska,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Druską sumaišykite su maltais pipirais ir įtrinkite veršienos kumpį. Po to kumpį 3 val. mirkykite nedideliame kiekyje parūgštintame vandenyje, retkarčiais pavartykite. Išmirkusį kumpį keliose vietose giliai įpjaukite ir prikiškite sviesto. Sutarkuokite svogūną, išspauskite sultis ir užpilkite ant kumpio, sudėkite lauro lapelius, pabarstykite kmynais ir kepkite orkaitėje tame pačiame vandenyje, kur mirko mėsa. Kepkite apie 1,5 val. retkarčiais palaistydami.
Švarius obuolius pamirkykite parūgštintame vandenyje, aptepkite sviestu ir, pridengę kepimo popieriumi, iškepkite. Juos dėkite aplink iškepusį kumpį, palaistykite sultiniu, kuriame kepė kumpis, pabarstykite kmynais.