Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 20 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
| 400 gramų | jautiena („KITCHEN me“, brandinto steiko T-BONE) |
| 1 skiltelė | česnakas |
| 1 arbatinis šaukštelis | vyno actas |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 1 žiupsnelis | pipirai (juodieji) |
| 1 žiupsnelis | kalendra (sėklos) |
| 1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
| 1 sauja | gražgarstės |
| šiek tiek | bulvių (skiletlės (garnyrui)) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Išmuškite jautienos brandintą steiką su virtuviniu plaktuku ar kočėlu.
2.
Į plastikinį maišelį supilkite prieskonius, aliejų ir actą bei įdėkite išmuštą jautienos steiką ir padėkite mėsą į šaldytuvą apie 30 minučių pasimarinuoti.
3.
Išmarinuotą mėsą kepkite ant grotelių ar atitinkamoje keptuvėje (geriausia tokioje kuri atspari aukštai kaitrai, pvz. ketaus ar špižinėje keptuvėje) ant labai
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.
4.
Jautieną galite valgyti ne visai iškepusią, juk tai ne kiauliena ar vištiena. O brandintos jautienos didkepsniai yra ypatingai skanūs.
5.
Šį T-BONE jautienos didkepsnį galite pateikti su keptomis bulvėmis ir gražgarstėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiauliena pagal Aistę
-
Pikantiškas jautienos kepsnys
-
Sultingieji šonkauliukai
-
Dešrelių pynė
-
Kotletukai su bulvėm
-
Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
-
Kepsnys su persikų padažu
-
Jautienos nugarinės šašlykas
-
Kepti kiaulių kulniukai (karka)
-
Virtos veršelio kojos
-
Šašlykai marinuoti kefyre
-
Šašlykas pomidorų padažo marinate
-
Šeimos mėgstamiausi kepsniukai
-
Pyragas su šonine ir alyvuogėmis
-
Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
-
Šernienos kepsnys lenkiškai
-
Sotieji zrazai
-
Keptų kepenų gaminimas
-
Virtas rūkytas kumpis
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Jautiena, „KITCHEN me“, brandinto steiko T-BONE,
400 gramų -
Česnakas,
1 skiltelė -
Vyno actas,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai, juodieji,
1 žiupsnelis -
Kalendra, sėklos,
1 žiupsnelis -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Gražgarstės,
1 sauja - Bulvės, skiletlės (garnyrui)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išmuškite jautienos brandintą steiką su virtuviniu plaktuku ar kočėlu.
Į plastikinį maišelį supilkite prieskonius, aliejų ir actą bei įdėkite išmuštą jautienos steiką ir padėkite mėsą į šaldytuvą apie 30 minučių pasimarinuoti.
Išmarinuotą mėsą kepkite ant grotelių ar atitinkamoje keptuvėje (geriausia tokioje kuri atspari aukštai kaitrai, pvz. ketaus ar špižinėje keptuvėje) ant labai
karštos ugnies kol mėsa iškeps. Kiekvieną steiko pusę po dvi minutes kepkite nevartydami ir jos nebadydami, kad užsidėtų graži ruda plutelė.Jautieną galite valgyti ne visai iškepusią, juk tai ne kiauliena ar vištiena. O brandintos jautienos didkepsniai yra ypatingai skanūs.
Šį T-BONE jautienos didkepsnį galite pateikti su keptomis bulvėmis ir gražgarstėmis.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
