
200 gramų | mėsa (malta) |
50 gramų | ryžiai |
3 vienetai | morkos |
3 vienetai | paprika |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | prieskoniai |
2. Sumalti mėsą (aš turėjau kiaulienos išpjovą). Sumaišyti faršą su ryžiais, pagardinti. Naudoju savo prieskonių mišinį – bazilikai, krapų sėklos, perilė, koriandro sėklos. Faršas pasirodė man per kietas, tad įpiliau 2 šaukštus grietinėlės (tinka ir pienas, ir vanduo). Gerai išmaišyti.
3. Morkas supjaustyti griežinėliais.
4. Nueiti į sodą ir nuskinti 3 paprikos :) Paprikas imti nedideles, kad tilptu į puodą. Nupjauti paprikos viršūnes – neišmesti!!! išimti sėklas. Pasūdyti ir pagardinti prieskoniais paprikos vidų. Paruoštu faršu prikemšame paprikas - paspaudžiant, kad neliktų tarpų. Uždengti nupjautomis viršūnėlėmis – kaip dangteliais.
5. Į puodą sudėti petražolių šakelės, morkų griežinėlius, įpilti stiklinę (arba mažiau) vandens, pagardinti. Tada sustatom mūsų paprikas. Aš dar įdėjau bulvių – ir gerai prie to valgio tinka, ir paprikas palaiko :) Taip pat gerai tinka džiovinti pomidorai, bet jei nėra - nieko tokio.
Puodą uždengti, kai pradės burbuliuoti, sumažinti ugnį ir troškinti 20-25 min.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Sūrio kamuoliukai
-
Kepta kiškiena marinate
-
Klasikinis kiaulienos šašlykas
-
Steikas medaus, cinamono ir čili marinate
-
Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
-
Grill dešrelės
-
Apkepta virta karka
-
Pusryčių blynai su mėsa ir kukurūzais
-
Kiaulienos sprandinės kepsnys užkeptas špinatais ir sūriu
-
Jautienos kukuliai
-
Kebabas ant iešmo
-
Jautiena gurmanams
-
Kaimiškas pjausnys
-
Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu
-
Kiauliena su imbiero ir brendžio padažu
-
Koldūnai su mėsa
-
Veršienos kotletukai
-
Musak
-
Keptos barbekiu jautienos receptas
-
Aštrus guliašas
Margaritos įdarytos paprikos

- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, malta,
200 gramų -
Ryžiai,
50 gramų -
Morkos,
3 vienetai -
Paprika,
3 vienetai - Petražolės
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Išvirti ryžius (gali būti šiek tiek kietesni).
2. Sumalti mėsą (aš turėjau kiaulienos išpjovą). Sumaišyti faršą su ryžiais, pagardinti. Naudoju savo prieskonių mišinį – bazilikai, krapų sėklos, perilė, koriandro sėklos. Faršas pasirodė man per kietas, tad įpiliau 2 šaukštus grietinėlės (tinka ir pienas, ir vanduo). Gerai išmaišyti.
3. Morkas supjaustyti griežinėliais.
4. Nueiti į sodą ir nuskinti 3 paprikos :) Paprikas imti nedideles, kad tilptu į puodą. Nupjauti paprikos viršūnes – neišmesti!!! išimti sėklas. Pasūdyti ir pagardinti prieskoniais paprikos vidų. Paruoštu faršu prikemšame paprikas - paspaudžiant, kad neliktų tarpų. Uždengti nupjautomis viršūnėlėmis – kaip dangteliais.
5. Į puodą sudėti petražolių šakelės, morkų griežinėlius, įpilti stiklinę (arba mažiau) vandens, pagardinti. Tada sustatom mūsų paprikas. Aš dar įdėjau bulvių – ir gerai prie to valgio tinka, ir paprikas palaiko :) Taip pat gerai tinka džiovinti pomidorai, bet jei nėra - nieko tokio.
Puodą uždengti, kai pradės burbuliuoti, sumažinti ugnį ir troškinti 20-25 min.
Skanaus!
Komentarai (8)
-
Gintaras
2016-05-30 20:01
Man idomi kaip bulves ir farsas buna pagaminti per 25 min...?o siaip atrodo skaniai
-
Jurgita
2011-07-29 16:10
%-) :ok: ;-) :-D
-
(anonimas)
2010-12-24 17:55
tai ko skaitai jei atsibodo :-D
-
miglute girl
2010-09-16 09:55
skamba ir atrodo skaniai !!! :super:
-
Anna
2010-08-31 19:58
kiek galima deti vienodus receptus, atsibodo