
350 gramų | sviestas |
350 gramų | cukrus |
7 vienetai | kiaušiniai ((atskirti trynius nuo baltymų)) |
200 gramų | miltai |
150 gramų | krakmolas |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Sluoksniuokite, kol neliks tešlos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kefyro pyragas Zebriukas
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Obuolių pyragas su riešutais
-
Sūrio desertas
-
Pyragas-tortas
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
Moliūgų pyragas
-
Pyragas su gervuogių pertepimu
-
Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
-
Senovinis varškės pyragas
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Aguonų vyniotinis
-
Pyragaitis
-
Pyragas su agrastais ir vyšniom
-
Pyragas su braškėmis
-
Šokoladinis pyragas
-
Bulvinis pyragas
-
Kalėdinis keksas
-
Pyragas su žuvies įdaru
-
Vyniotinis su aguonomis
Šakočio pusbrolis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Sviestas,
350 gramų -
Cukrus,
350 gramų -
Kiaušiniai, (atskirti trynius nuo baltymų),
7 vienetai -
Miltai,
200 gramų -
Krakmolas,
150 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
Dėkite po vieną trynį ir plakite, kol susidės visi. Miltus išsijokite kartu su krakmolu ir suberti į tešlą.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į tešlą, išmaišykite, sudėkite grietinę.
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.26 cm. skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Pilkite kelis šaukštus tešlos, ją paskleiskite plonu sluoksniu, kiškite į orkaitę, įkaitintą iki 220°C (funkcija iš viršaus), kepkite kol truputį paruduos.
Kai apkeps pirmas sluoksnis išimkite pilkite kelis šaukštus tešlos ant viršaus sulyginkite ir vėl kepkite.
Sluoksniuokite, kol neliks tešlos.
Komentarai (1)
-
Sabas
2017-03-07 20:27
Dar norėčiau šakočio tėvo , motinos , sesės ir brolio , gal netgi senelių. Jei jau yra pusbrolis.