| 350 gramų | sviestas |
| 350 gramų | cukrus |
| 7 vienetai | kiaušiniai ((atskirti trynius nuo baltymų)) |
| 200 gramų | miltai |
| 150 gramų | krakmolas |
| 3 valgomieji šaukštai | grietinė |
| 1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Sluoksniuokite, kol neliks tešlos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalakutienos pyragas
-
Skanus obuolių pyragas
-
Varškės pyragas
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Sezamo gardumynas
-
Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure
-
Aguoninis pyragas
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Lilės tortas
-
Traškius
-
Amerikietiškas pyragas
-
Pascha
-
Moliūgų sezono atidarymo pyragas
-
Citrininis varškės pyragas su kakava
-
Džiovintų slyvų pyragas
-
Pyragas su rabardarų džemu
-
Varškės pyragas su slyvomis
-
Keksas
-
Morkų pyragas
-
Varškinis pyragas su obuoliais
Šakočio pusbrolis
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Sviestas,
350 gramų -
Cukrus,
350 gramų -
Kiaušiniai, (atskirti trynius nuo baltymų),
7 vienetai -
Miltai,
200 gramų -
Krakmolas,
150 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
Dėkite po vieną trynį ir plakite, kol susidės visi. Miltus išsijokite kartu su krakmolu ir suberti į tešlą.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į tešlą, išmaišykite, sudėkite grietinę.
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.26 cm. skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Pilkite kelis šaukštus tešlos, ją paskleiskite plonu sluoksniu, kiškite į orkaitę, įkaitintą iki 220°C (funkcija iš viršaus), kepkite kol truputį paruduos.
Kai apkeps pirmas sluoksnis išimkite pilkite kelis šaukštus tešlos ant viršaus sulyginkite ir vėl kepkite.
Sluoksniuokite, kol neliks tešlos.
Komentarai (1)
-
Sabas
2017-03-07 20:27
Dar norėčiau šakočio tėvo , motinos , sesės ir brolio , gal netgi senelių. Jei jau yra pusbrolis.
