
350 gramų | sviestas |
350 gramų | cukrus |
7 vienetai | kiaušiniai ((atskirti trynius nuo baltymų)) |
200 gramų | miltai |
150 gramų | krakmolas |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus |
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
Sluoksniuokite, kol neliks tešlos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Šokoladinis pyragas
-
Meduolis su obuoliais
-
Obuolių pyragas
-
Morkų tortas
-
Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
-
Tortas "kriaušė"
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Aguoninis vyniotinis
-
Aguonų pyragas su puta
-
Greitas varškės apkepas
-
Meduolis
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Kakavinis pyragaitis
-
Sezamo gardumynas
-
Drezdeno tortas
-
Kefyro pyragas Zebriukas
-
Pyragas su vyšnių uogiene puodelyje
-
Tinginys su riešutais
Šakočio pusbrolis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 1
-
Sviestas,
350 gramų -
Cukrus,
350 gramų -
Kiaušiniai, (atskirti trynius nuo baltymų),
7 vienetai -
Miltai,
200 gramų -
Krakmolas,
150 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
Dėkite po vieną trynį ir plakite, kol susidės visi. Miltus išsijokite kartu su krakmolu ir suberti į tešlą.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į tešlą, išmaišykite, sudėkite grietinę.
Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.26 cm. skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Pilkite kelis šaukštus tešlos, ją paskleiskite plonu sluoksniu, kiškite į orkaitę, įkaitintą iki 220°C (funkcija iš viršaus), kepkite kol truputį paruduos.
Kai apkeps pirmas sluoksnis išimkite pilkite kelis šaukštus tešlos ant viršaus sulyginkite ir vėl kepkite.
Sluoksniuokite, kol neliks tešlos.
Komentarai (1)
-
Sabas
2017-03-07 20:27
Dar norėčiau šakočio tėvo , motinos , sesės ir brolio , gal netgi senelių. Jei jau yra pusbrolis.