2 valgomieji šaukštai | cukrus (rudasis) |
340 gramų | ananasų (konservuoti, nuvarvinti) |
šiek tiek | vyšnios (kokteilinės) |
4 vienetai | kiaušiniai |
100 mililitrų | cukrus (rudasis) |
130 mililitrų | grietinėlės, 35% |
1.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
10 gramų | sviestas (kepimo formai tepti) |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.
3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.
4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.
Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.
Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pyragas "Pirmoji šalna"
- Trupiniuotis
- Apelsininis pyragas
- Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
- Aguoninis biskvitas
- Gaivus tortukas
- Meduolis su obuoliais
- Morkų pyragas
- Slyvų pyragas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Biskvitinis obuolių pyragas
- Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
- Obuolių pyragas
- Varškės pyragas su vyšniomis
- Varškės apkepas su bananais
- Pyragas su persikais
- Obuolių pyragas su riešutais
- Mielinės bandelės
- Pynutės su šokoladu
- Pyragas su vyšnių uogiene
Apverstas ananasinis pyragas
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, rudasis,
2 valgomieji šaukštai -
Ananasai, konservuoti, nuvarvinti,
340 gramų - Vyšnios, kokteilinės
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus, rudasis,
100 mililitrų -
Grietinėlė, 35%,
130 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
1.5 stiklinės -
Sviestas, kepimo formai tepti,
10 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėkite vyšnių puselių.
2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.
3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.
4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.
Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.
Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.
Komentarai (7)
-
Margo
2011-07-21 20:26
O grietinėlė tai yra plakta grietinė, ar ne? :-)
-
inga
2011-02-26 14:07
Ką vietoje grietinėlės galima naudoti.? Labai skaniai atrodo ;-) :-)
-
Agnė
2011-02-25 19:59
Vyšnios nėra būtinos, jos daugiau dėl spalvos. (:
-
RM
2011-02-25 16:58
Labai gražu ir, manau, skanu. :super: Jei parašytumėt, kuo pakeisti vyšnias, nes namuose neturiu, vakare tikrai išbandyčiau. :-)
-
RM
2011-02-25 16:57
Labai gražu ir, manau, skanu. :super: Jei parašytumėt, kuo pakeisti vyšnias, nes namuose neturiu, vakare tikrai išbandyčiau. :-)