
2 valgomieji šaukštai | cukrus (rudasis) |
340 gramų | ananasų (konservuoti, nuvarvinti) |
šiek tiek | vyšnios (kokteilinės) |
4 vienetai | kiaušiniai |
100 mililitrų | cukrus (rudasis) |
130 mililitrų | grietinėlės, 35% |
1.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
10 gramų | sviestas (kepimo formai tepti) |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.
3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.
4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.
Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.
Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dieviškas obuolių pyragas
-
Jogurtinis obuolių pyragas
-
Obuolių ir datulių pyragas su kokosų kepure
-
Citrininis varškės pyragas su kakava
-
Šakočio pusbrolis
-
Aguoninis
-
Velykinė pynė
-
Šokoladinis keksas
-
Bananų sufle
-
Šokoladinis cukinijų pyragas
-
Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
-
Obuolių pyragas
-
Jogurtinis tortas
-
Morkų pyrgas
-
Varškės pyragas su vyšnaitėmis
-
Morkų pyragas
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Batonas su sūriu ir česnaku
-
Tešloje keptas rūkytas kumpis
-
Obuolių pyragas su džemu
Apverstas ananasinis pyragas

- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, rudasis,
2 valgomieji šaukštai -
Ananasai, konservuoti, nuvarvinti,
340 gramų - Vyšnios, kokteilinės
-
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Cukrus, rudasis,
100 mililitrų -
Grietinėlė, 35%,
130 mililitrų -
Kvietiniai miltai,
1.5 stiklinės -
Sviestas, kepimo formai tepti,
10 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Patepkite sviestu 30 cm skersmens ir 4 cm aukščio kepimo formos vidų. Dugną ir šonus apibarstykite ruduoju cukrumi. Dugną išklokite ananasų griežinėliais, į tarpus dėkite vyšnių puselių.
2. Plakite kiaušinius ir cukrų, kol masė taps lengva ir puri, tada įmaišyti grietinėlę. Ant mišinio išsijokite miltus, kepimo miltelius ir atsargiai, kruopščiai viską išmaišykite.
3. Į kepimo formą pamažu supilkite tešlą, stengdamiesi neišjudinti vaisių. Kepti 40 min., kol pyragas gerai iškils, gelsvai parus ir palietus bus elastingas.
4. Palikite jį vėsti formoje 5 min., tada išverskite į lėkštę, kad ananasai atsidurtų viršuje.
Naudojau kepimo formą, su nuimamu dugnu, nes iš jos lengviau ir gražiau išsiima pyragas.
Paprastas, greitas, pigus ir skanus pyragas.
Komentarai (7)
-
Margo
2011-07-21 20:26
O grietinėlė tai yra plakta grietinė, ar ne? :-)
-
inga
2011-02-26 14:07
Ką vietoje grietinėlės galima naudoti.? Labai skaniai atrodo ;-) :-)
-
Agnė
2011-02-25 19:59
Vyšnios nėra būtinos, jos daugiau dėl spalvos. (:
-
RM
2011-02-25 16:58
Labai gražu ir, manau, skanu. :super: Jei parašytumėt, kuo pakeisti vyšnias, nes namuose neturiu, vakare tikrai išbandyčiau. :-)
-
RM
2011-02-25 16:57
Labai gražu ir, manau, skanu. :super: Jei parašytumėt, kuo pakeisti vyšnias, nes namuose neturiu, vakare tikrai išbandyčiau. :-)