
1 valgomasis šaukštas | pienas |
1 stiklinė | razinos |
2 stiklinės | aviečių (džemas) |
150 gramų | sviestas |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai (trynys) |
4 vienetai | obuoliai |
300 gramų | kvietiniai miltai |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
Įdarui obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Į juos suberiame razinas, paskaniname cinamonu, supilame 1 stiklinę džemo ir gerai išmaišome.
Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrečiame įdarą ir jį uždengiame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspaudžiame kraštus. (Pyrago viršų galima papuošti iš tešlos suformuotais sausainėliais.) Viršutinį tešlos lakštą tolygiai subadome .
Pyragą kepame 200°-220° C temperatūroje apie 45 min. Tik iškepusį karštą pyragą aptepame džemu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
-
Purus aviečių vyniotinis
-
Pyragas su kumpiu ir agurkais
-
Pyragas „Sniego senis“
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Paprastasis šokoladinis pyragas
-
Mėlynių pyragas
-
Pyragas "Karpatai"
-
Sūrio pyragas
-
Tinginys
-
Obuolių-rabarbarų pyragas
-
Citrininis vyniotinukas su uogiene
-
Tortas su varškės kremu
-
Vyniotinis su varške
-
Danutės varškės pyragas
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Švelnus pyragas
-
Mielinis kringelis
-
Didysis kriaušių pyragas
Obuolių pyragas su džemu

- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
1 valgomasis šaukštas -
Razinos,
1 stiklinė -
Avietės, džemas,
2 stiklinės -
Sviestas,
150 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai, trynys,
1 vienetas -
Obuoliai,
4 vienetai -
Kvietiniai miltai,
300 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą, kiaušinį, trynį ir cukrų išsukti iki vientisos masės. Įmaišyti pieną, suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir užminkyti tešlą. 20 minučių laikome šaltai.
Įdarui obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome kubeliais. Į juos suberiame razinas, paskaniname cinamonu, supilame 1 stiklinę džemo ir gerai išmaišome.
Iš pusės atšaldytos tešlos iškočiojame 5 mm storio lakštą. Jį įklojame į kepimo formą, išteptą riebalais. Tada sukrečiame įdarą ir jį uždengiame iš likusios tešlos iškočiotu lakštu. Užspaudžiame kraštus. (Pyrago viršų galima papuošti iš tešlos suformuotais sausainėliais.) Viršutinį tešlos lakštą tolygiai subadome .
Pyragą kepame 200°-220° C temperatūroje apie 45 min. Tik iškepusį karštą pyragą aptepame džemu.
Komentarai (4)
-
(anonimas)
2011-03-28 15:09
:-D :bloga: ;-) :-( :-)
-
Inga
2009-06-03 15:35
As bandziau kepti bet man kazkodel gavos trapi tesla,neimanoma jos net iskocioti.Ar cia viskas taip ir reikejo deti,tik viena tryni ar reikejo daugiau kiausiniu