500 gramų | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
60 gramų | cukrus |
35 gramai | sviestas |
18 gramų | mielės |
10 gramų | vanilinis cukrus |
7 gramai | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladinis pyragas "Širdelė"
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir nektarinais
- Skanausias varškės pyragas
- Niujorko pyragas
- Šokoladinis pyragas su moliūgais
- Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
- Trupiniuotis
- Gaivus pyragas
- Saldutis vyniotinis
- Bananų pyragas
- Obuolių pyragas
- Bananų pyragas
- Elzaso tortas
- Sūrio pyragas
- Bulvių pyragėliai su mėsa
- Paprastasis keksas
- Sūrio plokštainis su gervuogėmis
- Bananinis tortas-pyragas
- Obuolių pyragas
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
Minkštutėlė mielinė pynė
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
60 gramų -
Sviestas,
35 gramai -
Mielės,
18 gramų -
Vanilinis cukrus,
10 gramų -
Druska,
7 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpinti su 5 g cukraus ir 50 ml šilto pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės pakils. Į dubenį su pakilusiomis mielėmis supilti likusį šiltą pieną, kiaušinį (pasilikus pusę aptepimui), miltus, likusį cukrų, druską, vanilinį cukrų ir minkyti apie 5 minutes. Po to, supilti ištirpintą sviestą (ar aliejų) ir minkyti, kol tešla nelips prie dubens sienelių. Pynutės tešlą galite pagardinti įvairiausiais pageidaujamais priedais, pavyzdžiui, razinomis ar šokolado lašeliais. Išminkytą tešlą palikti šiltoje vietoje 1,5 val.-2 val., kol pakils dvigubai. Iš pakilusios tešlos suformuoti ir supinti porą didesnių kepaliukų ar daugiau pageidaujamo dydžio mažesnių pynučių. Kildykite šiltoje vietoje dar apie valandą. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Prieš pašaunant į orkaitę pynių paviršių galite pabarstyti migdolų drožlėmis, cukraus ir cinamono mišiniu, šokolado lašeliais ar kitais pageidaujamais pabarstukais.