
500 gramų | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | pienas |
1 vienetas | kiaušiniai |
60 gramų | cukrus |
35 gramai | sviestas |
18 gramų | mielės |
10 gramų | vanilinis cukrus |
7 gramai | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tinginys
-
Paprastas obuolių pyrgas
-
Obuolių apkepas
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Pyragas su persikais
-
Sezamo gardumynas
-
Varškės "Extazy"
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Pyragas "Trupinukas"
-
Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
-
Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
-
Plokštainis su abrikosais ir varške
-
Manų apkepas su razinomis
-
Velykinis varškės traputis
-
Varškės pyragas su vyšniomis ir kokoso pienu
-
Skonio kelias su abrikosais
-
Bananų pyragas puodelyje
-
Varškės pyragas su bananų įdaru
-
Vyniotinis su varške ir mėlynių uogiene
Minkštutėlė mielinė pynė

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Pienas,
250 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Cukrus,
60 gramų -
Sviestas,
35 gramai -
Mielės,
18 gramų -
Vanilinis cukrus,
10 gramų -
Druska,
7 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mieles ištirpinti su 5 g cukraus ir 50 ml šilto pieno, palikti kelioms minutėms, kol mielės pakils. Į dubenį su pakilusiomis mielėmis supilti likusį šiltą pieną, kiaušinį (pasilikus pusę aptepimui), miltus, likusį cukrų, druską, vanilinį cukrų ir minkyti apie 5 minutes. Po to, supilti ištirpintą sviestą (ar aliejų) ir minkyti, kol tešla nelips prie dubens sienelių. Pynutės tešlą galite pagardinti įvairiausiais pageidaujamais priedais, pavyzdžiui, razinomis ar šokolado lašeliais. Išminkytą tešlą palikti šiltoje vietoje 1,5 val.-2 val., kol pakils dvigubai. Iš pakilusios tešlos suformuoti ir supinti porą didesnių kepaliukų ar daugiau pageidaujamo dydžio mažesnių pynučių. Kildykite šiltoje vietoje dar apie valandą. Aptepti paviršių kiaušinio plakiniu ir kepti iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Prieš pašaunant į orkaitę pynių paviršių galite pabarstyti migdolų drožlėmis, cukraus ir cinamono mišiniu, šokolado lašeliais ar kitais pageidaujamais pabarstukais.