1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
3 vienetai | kiaušiniai |
300 gramų | miltai |
200 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
150 gramų | sviestas |
100 gramų | cukraus pudra |
2 vienetai | citrinos |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
100 gramų | sūris |
1 stiklinė | aguonų |
šiek tiek | citrinų sultys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaflinis pyragas
- Aguoninis pyragas
- Meduolis su obuoliais
- Šokoladiniai keksiukai
- Mielinė bulka su razinomis
- Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
- Apelsininis pyragas su migdolais
- Varškės ir apelsinų pyragas
- Kopūstų tortas
- Obulių pyragas "Tau, mamyte"
- Šokoladinis vyniotinis
- Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Varškės ir kuskuso pyragas
- Traškius
- Pyragas su persikais
- Manų kruopų pyragas su uogomis
- Tinginių - tinginys
- Balta sluoksniuota duona
- Varškės pyragas su spanguolėmis
- Velykinis pyragas
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
300 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Sviestas,
150 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Citrinos,
2 vienetai -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Sūris,
100 gramų -
Aguonos,
1 stiklinė - Citrinų sultys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu.
Kiaušinius ir trynį išplakti.
Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
Patiekti su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.