
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
3 vienetai | kiaušiniai |
300 gramų | miltai |
200 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
150 gramų | sviestas |
100 gramų | cukraus pudra |
2 vienetai | citrinos |
3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
100 gramų | sūris |
1 stiklinė | aguonų |
šiek tiek | citrinų sultys |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu.
2.
Kiaušinius ir trynį išplakti.
3.
Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
6.
Patiekti su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananų ir obuolienės pyragas
-
Duona pagal Angelę
-
Pyragas "Obuolinis"
-
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
-
Morkų pyragas
-
Bakalieno Tinginys
-
Žydų meduolis
-
Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
-
Graikiškas Kalėdų saldutis
-
Bulka su šokolado įdaru
-
Mielinis pyragas su aguonomis
-
Sluoksniuoti karameliniai pyragėliai
-
Plokštainis diena-naktis
-
Varškės ir sūrio apkepas
-
Kefyro pyragas Zebriukas
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
-
Rabarbarų pyragas
-
Jogurtinis pyragas
-
Chocoflan – kakavinis pyragas su pudingu
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
300 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Sviestas,
150 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Citrinos,
2 vienetai -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Sūris,
100 gramų -
Aguonos,
1 stiklinė - Citrinų sultys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu.
Kiaušinius ir trynį išplakti.
Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
Patiekti su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...