Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
| 1 vienetas | kiaušiniai (tryniai) |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 300 gramų | miltai |
| 200 gramų | cukrus |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 150 gramų | sviestas |
| 100 gramų | cukraus pudra |
| 2 vienetai | citrinos |
| 3 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
| 100 gramų | sūris |
| 1 stiklinė | aguonų |
| šiek tiek | citrinų sultys |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu.
2.
Kiaušinius ir trynį išplakti.
3.
Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
4.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
5.
Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
6.
Patiekti su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių pyragas
-
Pascha
-
Vyniotinis su obuolienės ir grietinės įdaru
-
Graikinių riešutų pyragas
-
Kopūstų tortas
-
Slyvų pyragas
-
Paprastas pyragas su abrikosų džemu
-
Bananų sufle
-
Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
-
Krokodiliukai su alyviniais obuoliais
-
Onutės šimtalapis
-
Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Šimtalapis su varške
-
Šlapias pyragas
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Meduolis
-
Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai, tryniai,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
300 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Sviestas,
150 gramų -
Cukraus pudra,
100 gramų -
Citrinos,
2 vienetai -
Kepimo milteliai,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Sūris,
100 gramų -
Aguonos,
1 stiklinė - Citrinų sultys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuoti žieveles, iš minkštimo išspausti sultis. Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu.
Kiaušinius ir trynį išplakti.
Sviesta su cukrumi sukti tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišant po truputį supilti išplaktus kiaušinius, rikotos sūrį. Įmaišyti citrinų žieveles ir sultis, aguonas, druską ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
Glajui skirtą cukraus pudrą išsukti su citrinos sultimis ir aptepti dar šiltą pyragą.
Patiekti su lengvame sirupe konservuotais vaisių gabalėliais.
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
