Biskvitinis tortas su glazūra
AUTORIUS:
Paulius
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Tortas stulbinančiai papuošk kiekvienos šventės stalą. Tortas stulbinančiai papuošk kiekvienos šventės stalą. Paulius
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Biskvitui:
6 vienetai kiaušiniai
230 gramų cukrus
230 gramų miltai
65 gramai aliejaus
20 gramų kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
Glajui:
100 gramų cukrus
100 gramų cukraus sirupas (arba gliukozės sirupas)
100 gramų baltas šokoladas
60 gramų vanduo
2 arbatiniai šaukšteliai želatina
šiek tiek valgomieji dažai
Glajui:
70 gramų kondensuotas pienas
Sulaistymui:
šiek tiek citrinų sultys
šiek tiek vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Glajų geriausia pasiruošti iš vakaro: vandenyje sumaišyti želatina ir palikti išbrinkti. Baltą šokoladą sumaišyti su kondensuotu pienu į indą, kuriame laikysite glazūrą.
2.
Į virimo indą supilti cukraus arba gliukozės sirupą ir cukrų. Šiuos du ingridientus virti ant silpnos ugnies iki tol, kol pradės kilti burbuliukai. Kai burbuliukai pradėjo kilti pavirti dar 5 sekundes. Karštą masę pilti ant balto šokolado, kuris jau sumaišytas su kondensuotu pienu. Supilti želatiną ir ilgai maišyti, kol baltas šokoladas ištirps ir masė bus vientisa. Tada įdėti maistinius dažus ir dar kartą išmaišyti, kol masė tolygiai nusispalvins. Paruoštą glazūrą dėti į šaldytuva ir laikyti 12 valandų. Po 12 valandų, prieš naudojant, glazūrą išimti iš šaldytuvo, ji bus labai sustingusi. Orkaitėje (50 C temperatūroje) pašildykite glazūrą apie 5 - 10 minučių. Dar kartą gerai išmaišykite pašilusią glazūrą, nes prie bliudelio kraštų ji yra labiau pasileidusi, nei centre. Nors ir pašildyta, išmaišius, glazūra turi išlikti vėsi ir labai lėtai tekanti.
3.
Ruošiame biskvitą: į atskirus plakimo indus atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Pusę cukraus kiekio sudėkite į trynius, kitą – pusę – į baltymus. Išplakite baltymus, kad trigubai padidėtų ir susiplaktų į baltas putas. Į trynius su cukrumi supilkite aliejų, vanilės ekstraktą. Viską taip pat suplakite į vientisą masę. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir keletą kartų gerai persijokite. Į suplaktą trynių masę po truputėlį dėkite miltus ir suplaktus baltymus, nuolat maišykite. Viską sudėjus į vieną indą, masę dar gerai pamaišykite kelias minutes, kad ji būtų kuo vientisesnė ir į ją prieitų kuo daugiau oro.
4.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apvalioje formoje, apie 30 - 40 minučių, kol įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką ant jo neliks drėgnos tešlos. Biskvitą atvėsiname.
5.
Renkame tortą: iškeptą ir atvėsusį biskvitą perpjaukite į keturias dalis. Perpjautus lakštus supurkškite su vandeniu skiestomis, natūraliomis, citrinų sultimis. Pertepimui ir įdarui naudokite tą, ką norite, pavyzdžiui mascarpone sūrio ir grietinėlės kremą. Svarbiausia, kad pertepimas būtų toks standus, kad netekėtų ir juo būtų galima aptepti visą tortą ir jo kraštus – išlyginti torto paviršių.
6.
6 valandas perteptą tortą laikykite šaldytuve. Kai tortas sustings ir gerokai atvės: išimkite tortą iš šaldytuvo, padėkite jį ant kokios nors pakylos ir apipilkite tortą iš anksto paruošta glazūra.

Populiariausi receptai šią savaitę

Biskvitinis tortas su glazūra

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Biskvitui: Glajui: Glajui: Sulaistymui:
Autoriaus žodis: Tortas stulbinančiai papuošk kiekvienos šventės stalą. Paulius
Gaminimo eiga:
  1. Glajų geriausia pasiruošti iš vakaro: vandenyje sumaišyti želatina ir palikti išbrinkti. Baltą šokoladą sumaišyti su kondensuotu pienu į indą, kuriame laikysite glazūrą.

  2. Į virimo indą supilti cukraus arba gliukozės sirupą ir cukrų. Šiuos du ingridientus virti ant silpnos ugnies iki tol, kol pradės kilti burbuliukai. Kai burbuliukai pradėjo kilti pavirti dar 5 sekundes. Karštą masę pilti ant balto šokolado, kuris jau sumaišytas su kondensuotu pienu. Supilti želatiną ir ilgai maišyti, kol baltas šokoladas ištirps ir masė bus vientisa. Tada įdėti maistinius dažus ir dar kartą išmaišyti, kol masė tolygiai nusispalvins. Paruoštą glazūrą dėti į šaldytuva ir laikyti 12 valandų. Po 12 valandų, prieš naudojant, glazūrą išimti iš šaldytuvo, ji bus labai sustingusi. Orkaitėje (50 C temperatūroje) pašildykite glazūrą apie 5 - 10 minučių. Dar kartą gerai išmaišykite pašilusią glazūrą, nes prie bliudelio kraštų ji yra labiau pasileidusi, nei centre. Nors ir pašildyta, išmaišius, glazūra turi išlikti vėsi ir labai lėtai tekanti.

  3. Ruošiame biskvitą: į atskirus plakimo indus atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Pusę cukraus kiekio sudėkite į trynius, kitą – pusę – į baltymus. Išplakite baltymus, kad trigubai padidėtų ir susiplaktų į baltas putas. Į trynius su cukrumi supilkite aliejų, vanilės ekstraktą. Viską taip pat suplakite į vientisą masę. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir keletą kartų gerai persijokite. Į suplaktą trynių masę po truputėlį dėkite miltus ir suplaktus baltymus, nuolat maišykite. Viską sudėjus į vieną indą, masę dar gerai pamaišykite kelias minutes, kad ji būtų kuo vientisesnė ir į ją prieitų kuo daugiau oro.

  4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apvalioje formoje, apie 30 - 40 minučių, kol įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką ant jo neliks drėgnos tešlos. Biskvitą atvėsiname.

  5. Renkame tortą: iškeptą ir atvėsusį biskvitą perpjaukite į keturias dalis. Perpjautus lakštus supurkškite su vandeniu skiestomis, natūraliomis, citrinų sultimis. Pertepimui ir įdarui naudokite tą, ką norite, pavyzdžiui mascarpone sūrio ir grietinėlės kremą. Svarbiausia, kad pertepimas būtų toks standus, kad netekėtų ir juo būtų galima aptepti visą tortą ir jo kraštus – išlyginti torto paviršių.

  6. 6 valandas perteptą tortą laikykite šaldytuve. Kai tortas sustings ir gerokai atvės: išimkite tortą iš šaldytuvo, padėkite jį ant kokios nors pakylos ir apipilkite tortą iš anksto paruošta glazūra.

Receptą atsiuntė Paulius
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų