Į šiltą pieną įmaišykite mieles, cukrų ir kelis šaukštus miltų.
Leiskite pastovėti 20 minučių.
Po to į tešlą įmaišykite sviestą, kiaušinį, druską.
Pradėti palaipsniui pridėti miltų, kad tešla taptų minkšta ir elastinga.
Minkyti su maišytuvu 3-4 minutes. Uždenkite tešlą ir leisti pastovėti valandą.

Pyragas prie sultinio ar sriubos
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 mililitrų | pienas |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus |
1.5 arbatinio šaukštelio | mielės |
šiek tiek | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 arbatinis šaukštelis | druska |
šiek tiek | žalumynų (krapai ir petražolės) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
2.
Tešlą iškočioti, pabarstyti krapais (kad krapai būtų sultingesni, galima prieš tai sumaišyti su druska), petražolėmis ir susukti vyniotinį.
Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti dar valandą, tešla smarkiai padidėja.
Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti dar valandą, tešla smarkiai padidėja.
3.
Vyniotinį galima pabarstyti sezamų seklomis.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje, iki 180 °C temp. apie 30 minučių.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje, iki 180 °C temp. apie 30 minučių.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
-
Ramunės obuolių pyragas
-
Vyniotinis su obuoliene
-
Šokoladinis obuolių pyragas
-
Purus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas
-
Vaisių tortas
-
Žuvies pyragas
-
Plokštainis su abrikosais ir varške
-
Obuolių pyragas prie ledų
-
Šventinis keksas
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Purus obuolių pyragas
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Sūrio desertas
-
Kalėdinis pyragas (gaminti prieš 10 dienų iki Kalėdų)
-
Gardusis Kuršėnų vyniotinis
-
Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
-
Prancūziškų skrebučių gaminimas
-
Varškės ir sūrio apkepas
-
Obuolių pyragas
Pyragas prie sultinio ar sriubos
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Pienas,
250 mililitrų -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Mielės,
1.5 arbatinio šaukštelio - Kvietiniai miltai
-
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Žalumynai, krapai ir petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Į šiltą pieną įmaišykite mieles, cukrų ir kelis šaukštus miltų.
Leiskite pastovėti 20 minučių.
Po to į tešlą įmaišykite sviestą, kiaušinį, druską.
Pradėti palaipsniui pridėti miltų, kad tešla taptų minkšta ir elastinga.
Minkyti su maišytuvu 3-4 minutes. Uždenkite tešlą ir leisti pastovėti valandą.Tešlą iškočioti, pabarstyti krapais (kad krapai būtų sultingesni, galima prieš tai sumaišyti su druska), petražolėmis ir susukti vyniotinį.
Uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pastovėti dar valandą, tešla smarkiai padidėja.Vyniotinį galima pabarstyti sezamų seklomis.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje, iki 180 °C temp. apie 30 minučių.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai