Morengui: | ||
4 vienetai | kiaušinių baltymais | |
200 gramų | cukrus | |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas | |
1 žiupsnelis | citrinos rūgštis | |
Kremui: | ||
400 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
Papuošimui: | ||
800 gramų | uogos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės ir sūrio apkepas
- Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
- Obuolių ir riešutų pyragas
- Šokoladionis keksas
- Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
- Aguonų keksas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Plokštainis su abrikosais ir varške
- Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
- Obuolių pyragas su riešutais
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Kopūstų tortas
- Šokoladinis pyragas su biskvito širdelėmis
- Slyvų pyragas
- Sūrio desertas
- Mano pyragas
- Pyragas su varškės įdaru
- Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
- Citrininis varškės pyragas
Pavlova
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušinių baltymai,
4 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis -
Citrinos rūgštis,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
400 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Uogos,
800 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
Kiaušinių baltymus pilkite į indą. Pradėkite plakti lėtai, kad suputotų. Tada plakdami po šaukštą sudėkite cukrų. Plakite iki standžių putų. Ant viršaus pabarstykite krakmolo, citrinos rūgšties ir dar pamaišykite.
Skardą ištieskite kepimo popieriumi ir šaukštu dėkite į ją paruoštą masę - formuokite krepšelius. Kepkite 1 val. 10 min. Leiskite morengui visiškai atvėsti.
Greitinėlę išplakite iki standumo ir pripildykite ja morengų krepšelius. Ant viršaus dėkite uogas. Galite papuošti spalvotais morengais. Skanaus!