1 kilogramas | jautiena |
1 stiklinė | acto |
1 stiklinė | raudonas vynas |
3 vienetai | kadagio uogos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
5 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | šalavijas (lapeliai) |
1 valgomasis šaukštas | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Didkotlečiai su ryžiais
- Kaimiškas pjausnys
- Balandėliai pekino kopūsto lapuose
- Maltiniai su grybų padažu
- Kiaulienos karka
- Rūkytas kumpis, keptas folijoje
- Šašlykas "Geras apetitas"
- Tiuringijos kepsnys puodelyje
- Įdarytas faršo zuikis
- Kepti kiaulių kulniukai (karka)
- Įdaryti makaronai
- Jautienos čenakai
- Kepta menkė
- Kiauliena su aguročiais
- Jautiena kopūstų padaže
- Jautienos kepsnys
- Vasaros šašlykas
- Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
- Tekiloje marinuota jautiena
- Kepsnys romantiškam vakarui
Pikantiškas jautienos kepsnys
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
1 kilogramas -
Actas,
1 stiklinė -
Raudonas vynas,
1 stiklinė -
Kadagio uogos,
3 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Aliejus,
5 valgomieji šaukštai - Šalavijas, lapeliai
-
Taukai (kiaulių),
1 valgomasis šaukštas - Juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vynas su actu užvirinami, sudedami prieskoniai ir atšaldoma. Šaltu marinatu apipilama paruošta mėsa ir 24 valandas laikoma šaltai. Išėmus iš marinato, mėsa apšluostoma, įtrinama aliejaus, druskos, pipirų ir sutrintų šalavijų lapelių mišiniu. Po to apkepama įkaitintame aliejuje. Mėsa perdedama į keptuvą, įdedama taukų ir uždengus kepama, palaistant likusiu marinatu. Iškepusi mėsa atvėsinama ir supjaustoma. Patiekiama su marinuotomis daržovėmis arba šviežių daržovių salotomis.
Komentarai (6)
-
Viskas
2017-03-26 17:10
Siame portale gadinama kiauliu taukais. Net jautiena.
-
(anonimas)
2009-03-15 16:09
%-) %-) %-)