2 kilogramai | kiaulienos mentė (be kaulų) |
8 vienetai | bulvių |
350 gramų | žiediniai kopūstai |
0.5 vieneto | morkos |
1 saujelė | druska |
1 saujelė | provanso žolelės |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vasaros šašlykas
- Kiaulienos kotletai, kepti ant laužo
- Sibiro koldūnai
- Triušienos kukuliai
- Sprandinė kopūsto lape
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Lazaninis makaronų apkepas
- Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
- Totoriška aviena su garstyčių padažu
- Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
- Kotletai "Du viename"
- Kiauliena su ryžiais ir ananasais
- Kotletai
- Kaspinėliai su špinatais
- Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
- Skanus šašlykiukas
- Rostbifas
- Kepta kiauliena
- Armėniški arba mini mantai
- Amerikietiškai pagaminta mėsa
Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaulienos mentė, be kaulų,
2 kilogramai -
Bulvės,
8 vienetai -
Žiediniai kopūstai,
350 gramų -
Morkos,
0.5 vieneto -
Druska,
1 saujelė -
Provanso žolelės,
1 saujelė -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulienos mentė be kaulų kelias minutes apverdama vandenyje, kad nuvirtų visi nešvarumai. Tada mėsa nuplaunama. Pabarstoma druska, pipirais, Provanso žolelėmis. Mėsa dedama į stiklinį kepimo indą. Įpilama šiek tiek vandens.
Iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti apie 50-60 minučių – priklausomai nuo mėsos gabalų dydžio. Stebėti, kad neišgaruotų vanduo ir mėsa neprikeptų prie indo dugno. Kepti uždengus folija.
Per tą laiką išsivirti bulves, žiedinius kopūstus, morkas. Viska sutrinti iki košelės konsistencijos, prieš tai įbėrus druskos, jeigu buvo virta nesūdytame vandenyje.
Mėsa supjaustoma juostelėmis ir patiekiama su koše. Skanaus.