2 kilogramai | kiaulienos mentė (be kaulų) |
8 vienetai | bulvių |
350 gramų | žiediniai kopūstai |
0.5 vieneto | morkos |
1 saujelė | druska |
1 saujelė | provanso žolelės |
1 žiupsnelis | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šutinta kiškiena
- Kiauliena grill
- Jautiena kiniškai
- Šašlykai vyno marinate
- Mėsos kukuliai
- Virdžinijos kumpis
- Šernienos kepsnys lenkiškai
- Šernienos kepsnys
- Jautienos cimesas
- Su kefyru marinuoti šašlykai
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Tešloje keptas rūkytas kumpis
- Jautienos antrekotas su pomidorų ir grybų padažu
- Veršienos kepsnys
- Šašlykai, marinuoti kefyre
- Sprandinės kepsnys ant grotelių
- Mėsos paplotėlis
- Veršienos kepenėlių troškinys
- Pikantiškoji kiauliena
- Įdaryti burokėliai
Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaulienos mentė, be kaulų,
2 kilogramai -
Bulvės,
8 vienetai -
Žiediniai kopūstai,
350 gramų -
Morkos,
0.5 vieneto -
Druska,
1 saujelė -
Provanso žolelės,
1 saujelė -
Pipirai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulienos mentė be kaulų kelias minutes apverdama vandenyje, kad nuvirtų visi nešvarumai. Tada mėsa nuplaunama. Pabarstoma druska, pipirais, Provanso žolelėmis. Mėsa dedama į stiklinį kepimo indą. Įpilama šiek tiek vandens.
Iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti apie 50-60 minučių – priklausomai nuo mėsos gabalų dydžio. Stebėti, kad neišgaruotų vanduo ir mėsa neprikeptų prie indo dugno. Kepti uždengus folija.
Per tą laiką išsivirti bulves, žiedinius kopūstus, morkas. Viska sutrinti iki košelės konsistencijos, prieš tai įbėrus druskos, jeigu buvo virta nesūdytame vandenyje.
Mėsa supjaustoma juostelėmis ir patiekiama su koše. Skanaus.