| 500 gramų | jautiena |
| šiek tiek | prieskoniai |
| šiek tiek | druska |
Įdarui reikės: bulvė, kopūsto lapas, raug. agurkas, morka, salieras, 100 g. fermentinio sūrio, druska, pipirai, sviestas.
Įdaro gaminimas: Žalia bulvė sutarkuojama burokine tarka, kopūsto lapas, raugintas agurkas supjaustomi šiaudeliais. Smulkiai sutarkuojama morka ir salieras. Fermentinis sūris sutarkuojamas stambiai, įdedama druskos, pipirų, sviesto ar majonezo. Viskas sumaišoma.
Folija supjaustoma keturkampiais gabalėliais (13x13 cm), ištepama aliejumi. Ant paruoštos mėsos dedama po šaukštą įdaro, ant jo — gabaliukas sviesto ar margarino. Folija suspaudžiama taip, kad mėsa apgaubtų įdarą. Dedama į orkaitę ant grotelių, apačioje įpilama vandens. Kepama apie 35 min. Patiekiama didelėje lėkštėje, sukrauta kalnu (iš folijos mėsa neišimama). Labai įspūdinga, jei įnešant valgyti įsmeigiama keletas šaltos ugnies vielelių ir uždegama, užgesinama kambaryje šviesa.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pjaustytos jautienos nugarinės kepsnys
-
Sultingi jautienos kotletai
-
Aurimo šašlykas
-
Kukuliukai "a lia Italia"
-
Veršienos kepenėlių troškinys
-
Orkaitėje kepti kotletai
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Kiaulienos kotletai su sūriu
-
Sibiro koldūnai
-
Kiaulienos šašlykai
-
Kotletai su įdaru
-
Bačkonių suktinukas
-
Šašlykai su majonezu
-
Kiaulienos kotletai
-
Kaimiškas pjausnys
-
Pikantiškas jautienos kepsnys
-
Kiaulienos nugarinė ananasų sultyse
-
Jautienos nugarinė su daržovėmis
-
Kiaulienos išpjova po porais
-
Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
Mėsa folijoje
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Jautiena,
500 gramų - Prieskoniai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa supjaustoma plonais gabaliukais, išmušama, pabarstoma prieskoniais. Jautiena iš anksto nesūdoma, nes pajuoduoja. Sūdoma prieš kepant.
Įdarui reikės: bulvė, kopūsto lapas, raug. agurkas, morka, salieras, 100 g. fermentinio sūrio, druska, pipirai, sviestas.
Įdaro gaminimas: Žalia bulvė sutarkuojama burokine tarka, kopūsto lapas, raugintas agurkas supjaustomi šiaudeliais. Smulkiai sutarkuojama morka ir salieras. Fermentinis sūris sutarkuojamas stambiai, įdedama druskos, pipirų, sviesto ar majonezo. Viskas sumaišoma.
Folija supjaustoma keturkampiais gabalėliais (13x13 cm), ištepama aliejumi. Ant paruoštos mėsos dedama po šaukštą įdaro, ant jo — gabaliukas sviesto ar margarino. Folija suspaudžiama taip, kad mėsa apgaubtų įdarą. Dedama į orkaitę ant grotelių, apačioje įpilama vandens. Kepama apie 35 min. Patiekiama didelėje lėkštėje, sukrauta kalnu (iš folijos mėsa neišimama). Labai įspūdinga, jei įnešant valgyti įsmeigiama keletas šaltos ugnies vielelių ir uždegama, užgesinama kambaryje šviesa.
