| 1 stiklinė | cukrus |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 100 mililitrų | saulėgrąžų aliejus |
| 1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
| 3 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
| 3 vienetai | obuoliai |
| 2 valgomieji šaukštai | citrinos (tarkuota žievelė) |
Įpilti pusė stiklinės aliejaus, gerai išplakti.
Svarbu miltus persijoti ir gerai išmaišyti su kepimo milteliais.
Tada miltus sumaišytus su kepimo milteliais sudėti į kiaušinių masę, įdėti vanilinio cukraus, (citrinos žievelę) ir labai gerai išmaišyti. Tešla turi būti tiršta, jei atrodo per skysta galite įdėti papildomai miltų, bet to reikia tada jei turite mažus keturis kiaušinius.
Nuluptus ir supjaustytus obuolius sudėkite į tešlą.
Kepimo indą, nelabai didelį, iškloti kepimo popierium, tada pyragas labai lengvai išsiima :)
Įkaitinkite gerai orkaitę, iki 180 laipsnių. Įdėkite paruoštą pyragą ir kepkite apie 45 minutes, patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jis sausas, pyragas iškepė.
Man kartais tenka ilgiau kepti :)
Šis pyragas, turėtų būti minkštas, ir gerai iškilęs :) man vis sekasi jį geriau padaryti, :) patirtis turbūt :)
Sėkmės kepant ;)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Meduolis su obuoliais
-
Bananinis pyragas
-
Burokėlių pyragas
-
Pynė su džemu
-
Mielinės bandelės
-
Pyragas prie sultinio ar sriubos
-
Lietinių pyragas
-
Varškės pyragas su džiovintais vaisiais
-
Drėgnas šokoladinis pyragas
-
Mielinis vyniotinis su aguonomis
-
Mielinės tešlos pyragas
-
Medaus pyragas su riešutais
-
Medaus ir bananų pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir rūkyta lašiša
-
Morkų pyragas
-
Pyragas su rikota
-
Šokoladinis pyragas puodelyje
-
Šventinis keksas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
Paprastas obuolių pyrgas
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Saulėgrąžų aliejus,
100 mililitrų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Vanilinis cukrus,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Obuoliai,
3 vienetai -
Citrinos, tarkuota žievelė,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius ir cukrų išmaišyti iki purumo.
Įpilti pusė stiklinės aliejaus, gerai išplakti.
Svarbu miltus persijoti ir gerai išmaišyti su kepimo milteliais.
Tada miltus sumaišytus su kepimo milteliais sudėti į kiaušinių masę, įdėti vanilinio cukraus, (citrinos žievelę) ir labai gerai išmaišyti. Tešla turi būti tiršta, jei atrodo per skysta galite įdėti papildomai miltų, bet to reikia tada jei turite mažus keturis kiaušinius.
Nuluptus ir supjaustytus obuolius sudėkite į tešlą.
Kepimo indą, nelabai didelį, iškloti kepimo popierium, tada pyragas labai lengvai išsiima :)
Įkaitinkite gerai orkaitę, iki 180 laipsnių. Įdėkite paruoštą pyragą ir kepkite apie 45 minutes, patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jis sausas, pyragas iškepė.
Man kartais tenka ilgiau kepti :)
Šis pyragas, turėtų būti minkštas, ir gerai iškilęs :) man vis sekasi jį geriau padaryti, :) patirtis turbūt :)
Sėkmės kepant ;)
Komentarai (9)
-
brigita
2011-10-18 18:09
man sitas piragas labai patiko :super:
-
mmm...
2011-07-20 11:06
8-| %-) ZIAURIAI SKANU!!!!!!!! :-) ;-) :-D :super: :super2: :jee:
-
....
2010-12-14 14:01
LABAI SKANUS.TIK KIEKIAI KITOKIE.CUKRAUS-150g ,MILTU-160g,KIAUSINIAI-3vnt,PUSE STIKLINES ALIEJAUS,SAUKSTELIS KEPIMO MILTELIU,OBUOLIU-6-8,CITRINOS ZIEVELES.OBUOLIUS SUMAISYTI SU PAGAMINTA MASE TADA GAUNASI GAIVUS IR NESAUSAS
-
(anonimas)
2010-12-14 13:34
NU BET IR PYRGAS %-) :-D :-D :-D :-D :-D
-
Ruta
2010-08-24 10:46
Stikline miltu, 250ml, ;-)
-
(anonimas)
2010-08-20 20:17
recepte nera miltu kiekio :-(
