2 stiklinės | vanilinis cukrus | |
12 vienetų | kiaušiniai ((baltymai)) | |
šiek tiek | šokoladas ((viršui aplieti)) | |
Glajui: | ||
2 stiklinės | cukraus pudra | |
1 stiklinė | citrinų sultys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir bananais
- Varškės apkepas su žemuogėm
- Kriaušių pyragas
- Paprastas obuolių pyrgas
- Varkės pyragas
- Pyragas su varške
- Burokėlių pyragas
- Baltas greitpyragis
- Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
- Obuolių pyragas su bruknėmis
- Lengvas pyragas
- Pyragas su varškės įdaru
- Obuolių ir riešutų pyragas
- Citrininis varškės pyragas
- Obuolių pyragas
- Varškės pyragas su obuolių rožytėmis
- Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
- Apkepas „Greitukas“
- Mielinė bulka su razinomis
- Diena ir Naktis
Everestas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Vanilinis cukrus,
2 stiklinės -
Kiaušiniai, (baltymai),
12 vienetų - Šokoladas, (viršui aplieti)
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
2 stiklinės -
Citrinų sultys,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų, po truputį beriant cukraus pudrą. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir specialiu švirkštu spausti baltymų masę. Kepti 100 - 110 °C temperatūros orkaitėje apie valandą laiko (morengai bus iškepę, kai baltymų masė taps sausa ir lengva). Kol kepa morengai suplakite citrinos sultis su cukraus pudra. Iš iškepusių morengų lipdykite kalniuką, naudojant cukraus ir citrinos sulčių "klijus". Leiskite sustingti. Tada viršų gražiai apliekite tirpintušokoladu.