1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
6 vienetai | obuoliai (dideli) |
1 arbatinis šaukštelis | soda ((nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ) |
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguoninis pyragas
- Greitas pyragėlis
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Aguonų-migdolų pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Tobulo skonio rudens pyragas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Pyragas "Obuoliukas"
- Vaisinis varškinukas
- Obuolių „Šarlotė“
- Pyragas "Kukurūznikas"
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Varškinis pyragas su obuoliais
- Astos obuolių pyragas
- Obuolių ir spanguolių pyragas
- Braškių apkepas su sūriu ir sausainiais
- Moliūgų sezono atidarymo pyragas
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Obuolių tarta
- Obuolių pyragas su chalva
Obuolių pyragas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai, dideli,
6 vienetai -
Soda, (nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius reikia nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Tinka bet kurios rūšies obuoliai. Tik alyviniai sukepa lengvai ir greitai, o antaniniams reikės daugiau laiko, dėl to skirsis ir pyrago skonis.
Įmušame kiaušinius (juos gerai išplakame), suberiame cukrų (taip pat gerai išplakame), o po to dedame sodą, kuri turi būti jau nugesinta. Svarbu viską išplakti taip, kad susidarytų vientisa masė. Kitas etapas – beriame miltus – ir vėl viską išplakame. Ir paskutinis žingsnis – sudedame obuolius, juos maišyti su mase galima rankomis.
Kepimo formą ištepkite riebalais, nes folija gali pridegti, tuomet nustatome 180°C temperatūrą ir kepame apie 30-40 minučių.
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Komentarai