
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | cukrus |
3 vienetai | kiaušiniai |
6 vienetai | obuoliai (dideli) |
1 arbatinis šaukštelis | soda ((nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ) |
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies pyragas
-
Minkštutėlė mielinė pynė
-
Pyragas su persikais
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Tirolietiškas pyragas su abrikosais
-
Nepaprasto skonio pyragas su kriaušėmis ir šokoladu
-
Pyragas su sūriu, kumpiu ir alyvuogėmis
-
Mėlynių pyragas
-
Obuolių ir riešutų pyragas
-
Graikinių riešutų pyragas
-
Morkų pyragas
-
Obuolių pyragas su bruknėmis
-
Nekeptas šokoladinis sūrio tortas (Cheesecake)
-
Jogurto indelio pyragas
-
Kokosinis obuolių pyragas
-
Obuolių pyragas su džemu
-
Velykų pyragas
-
Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
-
Braškių apkepas su sūriu ir sausainiais
-
Trupininis pyragas su varške ir persikais
Obuolių pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai, dideli,
6 vienetai -
Soda, (nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius reikia nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Tinka bet kurios rūšies obuoliai. Tik alyviniai sukepa lengvai ir greitai, o antaniniams reikės daugiau laiko, dėl to skirsis ir pyrago skonis.
Įmušame kiaušinius (juos gerai išplakame), suberiame cukrų (taip pat gerai išplakame), o po to dedame sodą, kuri turi būti jau nugesinta. Svarbu viską išplakti taip, kad susidarytų vientisa masė. Kitas etapas – beriame miltus – ir vėl viską išplakame. Ir paskutinis žingsnis – sudedame obuolius, juos maišyti su mase galima rankomis.
Kepimo formą ištepkite riebalais, nes folija gali pridegti, tuomet nustatome 180°C temperatūrą ir kepame apie 30-40 minučių.
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Komentarai