| 1 stiklinė | kvietiniai miltai |
| 1 stiklinė | cukrus |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 6 vienetai | obuoliai (dideli) |
| 1 arbatinis šaukštelis | soda ((nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ) |
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Baklava
-
Karamelinis obuolių pyragas su ledais
-
Pyragas su persikais
-
Pynutės su šokoladu
-
Šokoladinis vyniotinis
-
Lietinių pyragas
-
Varškės ir obuolių pyragas
-
Citrininis vyniotinukas su uogiene
-
Žuvies pyragas
-
Pyragas su kriaušėmis
-
Pyragas su bulvėmis
-
Gardusis slyvų pyragas
-
Pyragas su obuoliais ir spanguoliene
-
Aguonų pyragas Kalėdoms
-
Morkų pyragas
-
Ūkininkų pyragas
-
Varškės pyragas "Draugytė" pagal Gabiją
-
Vyniotinis su braškine uogiene
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
-
Tinginių pyragas
Obuolių pyragas
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Cukrus,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Obuoliai, dideli,
6 vienetai -
Soda, (nugesintos 2 valgomais šaukštais acto) ,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Obuolius reikia nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Tinka bet kurios rūšies obuoliai. Tik alyviniai sukepa lengvai ir greitai, o antaniniams reikės daugiau laiko, dėl to skirsis ir pyrago skonis.
Įmušame kiaušinius (juos gerai išplakame), suberiame cukrų (taip pat gerai išplakame), o po to dedame sodą, kuri turi būti jau nugesinta. Svarbu viską išplakti taip, kad susidarytų vientisa masė. Kitas etapas – beriame miltus – ir vėl viską išplakame. Ir paskutinis žingsnis – sudedame obuolius, juos maišyti su mase galima rankomis.
Kepimo formą ištepkite riebalais, nes folija gali pridegti, tuomet nustatome 180°C temperatūrą ir kepame apie 30-40 minučių.
Svarbu! Tikrinkite pyragą tik po 20 minučių, nes orkaitę atidarius anksčiau pyragas sukris. O patikrinti ar jis iškepęs galite įbedę švarų dantų krapštuką ar kitą medinį paviršių – jei jis apsivelia mase, dar reikia palūkėti.
Skanaus!

Komentarai