500 gramų | mėsa (malta (kiaulienos-jautienos)) |
150 gramų | ryžiai (virti) |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
2 valgomieji šaukštai | miltai |
1 valgomasis šaukštas | bazilikas (kapotas) |
200 mililitrų | vanduo (karštas) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Skanūs kiaulienos kepsniukai
- Šašlykiukai storuliukams
- Įdarytas faršo zuikis
- Sūrio kamuoliukai
- Kepta marinuota veršiena
- Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
- Kotletai "Du viename"
- Tomo šašlykai "Skanumėlis"
- Šašlykai su granatų sulčių padažu
- Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
- Mėsos ir daržovių drebučiai
- Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
- Kapota keri mėsa
- Kibinai "Su meile"
- Apkepta virta karka
- Kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
- Šutinta kiškiena
- Mėsos troškinys laivelyje
- Kepsniai su sūriu ir česnaku
Kukuliai su padažu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Mėsa, malta (kiaulienos-jautienos),
500 gramų -
Ryžiai, virti,
150 gramų -
Pomidorų padažas,
4 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Bazilikas, kapotas,
1 valgomasis šaukštas -
Vanduo, karštas,
200 mililitrų - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Faršą sumaišyti su ryžiais, druska bei pipirais. Suformuoti kukulius. Dėti į sviestu išteptą formą.
Padaryti padažą: Į puodą pilam aliejaus (apie 3 valg. šaukštelius). Į įkaitintą aliejų berėmė miltus ir apkepiname (nuolat maišydami, kad nesusidaryti kamuoliukai). Po to pridėdam pomidorų tyrę. Pilam, dalimis, karšta vandenį. Maišome ir laukiame, kol padažas sutiršties. Nuimam nuo ugnies ir pridėdam grietinės. Ir pridėdam baziliką. Gerai išmaišome.
Padažų apipilti kiekviena kukulį, o likusį padažą suskirstyti tarp kukulių.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temp. 10 minučių. Po to sumažiname iki 180 laipsnių ir kepame dar 20 minučių. Skanaus
Komentarai