| 800 gramų | stirniena |
| 2 stiklinės | sultinys |
| 2 valgomieji šaukštai | duona (juoda, džiūvesėliai) |
| 1 vienetas | morkos |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 2 vienetai | salierai |
| šiek tiek | taukai (kiaulių) |
| šiek tiek | kmynai (grūsti) |
| šiek tiek | cinamonas |
| šiek tiek | gvazdikėliai |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | cukrus |
Geriausios rūšies mėsa išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Smaližių liežuvis
-
Netikras Zuikis kitaip
-
Rusiškas Befstrogenas
-
Vasaros šašlykas
-
Sultingi jautienos kotletai
-
Karamelizuotas keptas kumpis
-
Mėsos, bulvių ir makaronų apkepas
-
Kiaulienos šonkauliukai
-
Kumpis su šparaginėmis pupelėmis
-
Zrazai
-
Kepsneliai su kiauliena
-
Maltinukai su sūriu
-
Avienos šašlykas
-
Kiauliena su imbiero ir brendžio padažu
-
Kiaulienos suktinukai su džiovintais obuoliais
-
Tortilijos
-
Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
-
Kiaulienos išpjovos suktinukai ant iešmelio
-
Faršo, paprikos ir pomidorų apkepas
-
Mineralinis šašlykas
Šutinta stirniena
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Stirniena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, juoda, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Kmynai, grūsti
- Cinamonas
- Gvazdikėliai
- Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui papildomai reikės: 1 stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių.
Geriausios rūšies mėsa išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Komentarai (6)
-
Valentina
2017-04-04 17:52
Servenina
