
800 gramų | stirniena |
2 stiklinės | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | duona (juoda, džiūvesėliai) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | salierai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | kmynai (grūsti) |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | gvazdikėliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Geriausios rūšies mėsa išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Ryžių ir kiaulienos apkepas su grybais
-
Egzotiškas karbonadas
-
Karališkas kepsnys
-
Čenachai
-
Liežuvis su grybais
-
Garfildo lazanija
-
Steikai
-
Kiaulienos muštinis
-
Vasaros šašlykiukas
-
Ukrainietiškas mėsos apkepas
-
Pyragas su mėsa
-
Šonkauliukai saldžiarūgščiame padaže
-
Kepsneliai su kiauliena
-
Gardusis šašlykas majoneze
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Kiškio kepsnys
-
Virtiniai su mėsa
-
Jautienos brandintas steikas T-BONE su gražgarstėmis
-
Kiaulienos šašlykai
Šutinta stirniena

- Paruošimo laikas:
-
Stirniena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, juoda, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Kmynai, grūsti
- Cinamonas
- Gvazdikėliai
- Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui papildomai reikės: 1 stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių.
Geriausios rūšies mėsa išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Komentarai (6)
-
Valentina
2017-04-04 17:52
Servenina