
800 gramų | stirniena |
2 stiklinės | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | duona (juoda, džiūvesėliai) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | salierai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | kmynai (grūsti) |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | gvazdikėliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Geriausios rūšies mėsa išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiškas kiaulienos šašlykas
-
Arvydo Londono kepsnys su prieskoniais (London Broil)
-
Grikių kotletai su mėsa
-
Spanguolinis šašlykas
-
Kepta kiauliena su raugintais kopūstais
-
Kepta jautiena
-
Gardusis šašlykas majoneze
-
Pikantiškas jautienos kepsnys
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Keptos kepenėlės
-
Aurimo šašlykas
-
Šašlykai su granatų sulčių padažu
-
Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
-
Kepta menkė
-
Kiaulienos šašlykai
-
Rusiškas Befstrogenas
-
Pietų kotletukai
-
Kepta aviena
-
Troškinta jautiena su paprika
-
Kepsniukai folijoje
Šutinta stirniena

- Paruošimo laikas:
-
Stirniena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, juoda, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Kmynai, grūsti
- Cinamonas
- Gvazdikėliai
- Druska
- Cukrus
Marinatui papildomai reikės: 1 stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių.
Geriausios rūšies mėsa išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Komentarai (6)
-
Valentina
2017-04-04 17:52
Servenina