
800 gramų | stirniena |
2 stiklinės | sultinys |
2 valgomieji šaukštai | duona (juoda, džiūvesėliai) |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | salierai |
šiek tiek | taukai (kiaulių) |
šiek tiek | kmynai (grūsti) |
šiek tiek | cinamonas |
šiek tiek | gvazdikėliai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | cukrus |
Geriausios rūšies mėsa išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Karbonadai iš faršo
-
Paprasti virtinukai su mėsa
-
Kepta šoninė
-
Orkaitėje apkeptos kiaulių kojos
-
Aluje troškinta jautiena
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Jautiena kiniškai
-
Įdarytas netikras zuikis
-
Veršienos maltiniai
-
Jautiena gurmanams
-
Pikantiški veršienos kepsniai
-
Marinuoti kiaulienos šonkauliai
-
Sūdyti kaimiški lašiniai
-
Jautienos kotletai
-
Egzotiškas karbonadas
-
Mėsos gabaliukai su bulvėmis folijoje
-
Netikras zuikis su kukurūzų ir kiaušinių įdaru
-
Kiaulienos išpjova su virtų kiaušiniu „pašot“
-
Avižinių dribsnių apkepas su mėsa
-
Kepta triušiena
Šutinta stirniena

- Paruošimo laikas:
-
Stirniena,
800 gramų -
Sultinys,
2 stiklinės -
Duona, juoda, džiūvesėliai,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai,
2 vienetai - Taukai (kiaulių)
- Kmynai, grūsti
- Cinamonas
- Gvazdikėliai
- Druska
- Cukrus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Marinatui papildomai reikės: 1 stiklinė 3% acto, truputį pipirų, lauro lapelių, kadagio uogų, kardamonų, citrinos žievelių.
Geriausios rūšies mėsa išvirtame ir atvėsintame marinate marinuojama 1—2 paras. Vėliau iš jo išimama, nusausinama, sudedama į troškintuvą su sultiniu, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės bei prieskoniai ir šutinama, kol suminkštėja. Baigiant šutinti, pasūdoma. Išimta mėsa supjaustoma griežinėliais, apibarstoma juodos duonos džiūvėsėliais, cukrumi (truputį, bet nebūtinai) su cinamonu arba sugrūstais kmynais su maltais gvazdikėliais, sudedama į riebalais išteptą keptuvą ar skardą ir karštoje orkaitėje kepama, kol gražiai parusvėja.
Tiekiama pašildytame pusdubenyje. Prie stirnienos tinka troškinti raudongūžiai kopūstai arba burokėliai. Iškoštas ir pagardintas padažas, kuriame šuto mėsa, duodamas padažinėje.
Komentarai (6)
-
Valentina
2017-04-04 17:52
Servenina