
3 vienetai | avienos šonkaulių | |
600 gramų | polentos | |
50 gramų | sviestas | |
0.3 vieneto | rausvieji svogūnai | |
1 sauja | gražgarstės | |
1 valgomasis šaukštas | parmezano sūris | |
šiek tiek | rozmarinas | |
Pabarstymui: | ||
2 valgomieji šaukštai | pistacijos | |
Papuošimui: | ||
1 lapas | mėta | |
Patiekiant: | ||
1 sauja | burokėlių lapų | |
Marinatui: | ||
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus | |
1 valgomasis šaukštas | aitriosios paprikos dribsnių | |
1 valgomasis šaukštas | čiobreliai | |
šiek tiek | druska | |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti kiaulienos šonkauliai
-
Sotieji zrazai
-
Sprandinės kepsnys su morkomis
-
Prancūziškas triušis
-
Įdaryta paprika
-
Kiaulienos guliašas aluje
-
Mėsos kepsniukai su kumpio juostelėmis
-
Pikantiškoji kiauliena
-
Liežuvis su grybais
-
Kiaulienos kumpis giroje
-
Kiškio kepsnys
-
Kotletukai su padažu su brokoliais
-
Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
-
Kiaulienos kotletai
-
Kepsnys su makaronais
-
Kiškis keptas su obuoliais
-
Jautienos pjausnys garstyčių marinate
-
Kiauliena su imbieru
-
Kiaulienos šašlykas
-
Faršu įdarytos paprikos
Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Avienos šonkauliai,
3 vienetai -
Polenta,
600 gramų -
Sviestas,
50 gramų -
Rausvieji svogūnai,
1/3 vieneto -
Gražgarstės,
1 sauja -
Parmezano sūris,
1 valgomasis šaukštas - Rozmarinas
-
Pistacijos,
2 valgomieji šaukštai
-
Mėta,
1 lapas
-
Burokėlių lapai,
1 sauja
-
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Aitriosios paprikos dribsniai,
1 valgomasis šaukštas -
Čiobreliai,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Pipirai
Marinuojamte avienos čiopsus: ant avienos pilame alyvuogių aliejaus, beriami čili dribsnius, druską, pipirus, čiobrelius. Išmaišome.
PRIMO kepsninę įkaitiname iki 350 laipsnių.
Kambario temperatūros marinuotus čiopsus kepame po 2 minutes iš kiekvienos pusės
Užverdame ir pasūdome 1 litrą verdančio vandens.
Į vandenį dedame polentą.
Polentos košę verdami 5 minutes, maišydami.
Į košę dedame sviesto. Išmaišome. Beriame parmezano, rozmarino.
Į lėkštę dedame polentą, avienos čiopsus.
Pagardiname svogūno žiedais, druska ir pipirais.
Papuošiame aliejumi pagardintais burokėlių lapais, kepintomis pistacijomis.