
šiek tiek | petražolės (žalios) |
1 vienetas | kiauliena (skrandis) |
1 | lydytas sūris |
50 gramų | sviestas |
6 vienetai | bulvių |
1 skiltelė | česnakas |
300 gramų | moliūgai (sėklos) |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | salierai (stiebas) |
1 vienetas | citrinos |
šiek tiek | moliūgai (sėklos) |
šiek tiek | paprika (aitrioji) |
1 vienetas | lauro lapų (lapas) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | ciberžolė |
šiek tiek | bazilikas |
šiek tiek | druska |
Nutarus gaminti tirštą sriubą, gerai išplauti ir virti apie 1 - 1,5 val. vandenyje su druska, pipirais ir lapeliais. Apvirtą supjaustyti šiaudeliais ir subertį į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu. Sudėti pjaustytas bulves, įberti pipirų, lauro lapų. Kubeliais supjaustytą moliūgą pakepinti svieste kartu su svogūnais ir supilti į puodą. Sudėti pjaustytą salierą, šiek tiek bazilikų, žalių petražolių, paprikos, šaukštą ar pusantro pesto su moliūgų sėklomis prieskonių, trupučiuką ciberžolės, gabaliuką imbiero.
Sriuba verda apie pusę valandos.
Supilti į lėkštę, išspausti šlakelį citrinos, užtarkuoti lydytu sūriu, papuošti.
Ši tiršta sriuba tikrai neturi jokio nemalonaus skonio. Priešingai - specifinį, nepakartojamą ir visiems ragavusiems labai patinkantį.
Pigu, sveika ir gurmaniška! Kaip tik tai, ko mums reikia šiai dienai!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaistai nuo pachmelo
-
Margaritos šaltibarščiai
-
Vištienos sriuba
-
Daržovių sriuba su kumpiu
-
Moliūgų sriuba
-
Prancūziška svognų sriuba
-
Kaimiška sriubikė
-
Perlinių kruopų košė
-
Pupelių sriuba su miško grybais
-
Jogurto sriuba
-
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
-
Paprikų ir vištienos sriuba
-
Čili sriuba
-
Grybų sriuba su slyvomis
-
Sriuba su konservuotais žirneliais
-
Lašišos galvyčių sriubytė
-
Žirnių sriuba
-
Saldi vyšnių sriuba su makaronais
-
Baltarusiška grybų sriuba
-
Pieniška briuselinių kopūstų sriuba
Šiuolaikiška blėkų sriuba

- Paruošimo laikas:
- Petražolės, žalios
-
Kiauliena, skrandis,
1 vienetas -
Lydytas sūris,
1 -
Sviestas,
50 gramų -
Bulvės,
6 vienetai -
Česnakas,
1 skiltelė -
Moliūgai, sėklos,
300 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Salierai, stiebas,
1 vienetas -
Citrinos,
1 vienetas - Moliūgai, sėklos
- Paprika, aitrioji
-
Lauro lapai, lapas,
1 vienetas - Juodieji pipirai
- Ciberžolė
- Bazilikas
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulės skrandį išskusti, iš abiejų pusių su šiurkščia kempine ir druska gerai išplauti. Nupjaustyti riebalus. Ištrinti druska, česnakais, pipirais, sugrūsti į stiklainį ir palaikyti šaltai bent parą. Mano mama laikydavo apie savaitę.
Nutarus gaminti tirštą sriubą, gerai išplauti ir virti apie 1 - 1,5 val. vandenyje su druska, pipirais ir lapeliais. Apvirtą supjaustyti šiaudeliais ir subertį į puodą su pasūdytu verdančiu vandeniu. Sudėti pjaustytas bulves, įberti pipirų, lauro lapų. Kubeliais supjaustytą moliūgą pakepinti svieste kartu su svogūnais ir supilti į puodą. Sudėti pjaustytą salierą, šiek tiek bazilikų, žalių petražolių, paprikos, šaukštą ar pusantro pesto su moliūgų sėklomis prieskonių, trupučiuką ciberžolės, gabaliuką imbiero.
Sriuba verda apie pusę valandos.
Supilti į lėkštę, išspausti šlakelį citrinos, užtarkuoti lydytu sūriu, papuošti.
Ši tiršta sriuba tikrai neturi jokio nemalonaus skonio. Priešingai - specifinį, nepakartojamą ir visiems ragavusiems labai patinkantį.
Pigu, sveika ir gurmaniška! Kaip tik tai, ko mums reikia šiai dienai!