Lazanija su vištiena
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų vištiena (faršas)
40 gramų sviestas
2 vienetai morkos
100 gramų sūris
500 mililitrų pienas
2 valgomieji šaukštai aliejus
2 vienetai svogūnai
šiek tiek druska
40 gramų miltai
800 gramų konservuoti pomidorai
4 valgomieji šaukštai pomidorų pasta
1 pakelis lazanijos lakštai
šiek tiek pipirai
šiek tiek prieskoniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Ruošimas:
1. Gerai įkaitinam keptuvę ir dedam mėsą. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų.
2. Kol mėsa skrunda, pasiruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite svogūną, morkas.
3. Kai mėsa apkeps, dėkite ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas.
4. Kai daržovės suminkštės, dėkite pomidorų pastą ir prieskonius: grūstų pipirų ir druskos.
5. Dabar viską jau galite kelti į puodą, kuriame troškinsis, supilkite pomidorus konservuotus savo sultyse.
6. Uždenkite dangčiu ir leiskite viskam troškintis apie 25 minutes.
2.
Baltas padažas:
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite pieną ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberkite tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar ko netrūksta.
3.
Kepimas:
1. Įjunkite orkaitę 180-190 C.
2. Paimkite indą, kuriame viską sluoksniuosite. Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėkite truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min.
4. Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuokite, jei norite, puskiečio sūrio.
Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lazanija su vištiena

Komentarai: 1
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Ruošimas:
    1. Gerai įkaitinam keptuvę ir dedam mėsą. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų.
    2. Kol mėsa skrunda, pasiruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite svogūną, morkas.
    3. Kai mėsa apkeps, dėkite ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas.
    4. Kai daržovės suminkštės, dėkite pomidorų pastą ir prieskonius: grūstų pipirų ir druskos.
    5. Dabar viską jau galite kelti į puodą, kuriame troškinsis, supilkite pomidorus konservuotus savo sultyse.
    6. Uždenkite dangčiu ir leiskite viskam troškintis apie 25 minutes.

  2. Baltas padažas:
    Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite pieną ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberkite tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar ko netrūksta.

  3. Kepimas:
    1. Įjunkite orkaitę 180-190 C.
    2. Paimkite indą, kuriame viską sluoksniuosite. Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėkite truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.
    3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min.
    4. Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuokite, jei norite, puskiečio sūrio.
    Skanaus.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (1)


  • Eva 2017-02-15 10:28

    O kai mesa kepi nereik ipilti aliejaus pries tai?


Daugiau receptų