
800 gramų | konservuotų pomidorų |
500 gramų | vištienos faršas |
500 mililitrų | pienas |
1 pakelis | lazanija |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
100 gramų | sūris |
40 gramų | sviestas |
40 gramų | miltai |
4 valgomieji šaukštai | pomidorų pasta |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
šiek tiek | prieskoniai |
1. Gerai įkaitinam keptuvę su aliejumi ir dedam mėsą. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų.
2. Kol mėsa skrunda, pasiruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite svogūną, morkas.
3. Kai mėsa apkeps, dėkite ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas.
4. Kai daržovės suminkštės, dėkite pomidorų pastą ir prieskonius: grūstų pipirų ir druskos.
5. Dabar viską jau galite kelti į puodą, kuriame troškinsis, supilkite pomidorus konservuotus savo sultyse.
6. Uždenkite dangčiu ir leiskite viskam troškintis apie 25 minutes.
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite pieną ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberkite tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar ko netrūksta.
1. Įjunkite orkaitę 180-190 C.
2. Paimkite indą, kuriame viską sluoksniuosite. Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėkite truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min.
4. Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuokite, jei norite, puskiečio sūrio.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aluje keptas viščiukas
-
Vištienos sparneliai su medumi
-
Apkepas su vištiena, grybais ir brokoliais
-
Vištienos filė šašlykas
-
Višta ant alaus butelio
-
Skanūs vištienos kepsneliai
-
Makaronai su vištiena
-
Kijevo kotletai
-
Vištienos krūtinėlė su pievagrybiais
-
Vištienos drebučiai su krienų padažu
-
Vištienos kukulaičiai su pomidorų padažu
-
Kepta višta garstyčių marinate
-
Šilkiniai vištienos kepsneliai
-
Vištienos suktinukai
-
Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
-
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
-
Antis, įdaryta džiovintomis slyvomis, razinomis ir obuoliais
-
Žąsų kepenėlių šašlykas
-
Vištiena su mocarela ir čiobreliais, kadagio uogomis bei raudonėliu
-
Įdaryta velykinė antis
Lazanija su vištiena

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Konservuoti pomidorai,
800 gramų -
Vištienos faršas,
500 gramų -
Pienas,
500 mililitrų -
Lazanija,
1 pakelis -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Sūris,
100 gramų -
Sviestas,
40 gramų -
Miltai,
40 gramų -
Pomidorų pasta,
4 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Pipirai
- Prieskoniai
Ruošimas:
1. Gerai įkaitinam keptuvę su aliejumi ir dedam mėsą. Mėsą su mentele paskirstykite ir gražiai apkepkite, kad maži faršo šoneliai apskrustų.
2. Kol mėsa skrunda, pasiruoškite daržoves: smulkiai supjaustykite svogūną, morkas.
3. Kai mėsa apkeps, dėkite ją į puodą, kuriame viską troškinsite, o keptuvėje apkepkite daržoves: pradžioje svogūnus, paskui morkas.
4. Kai daržovės suminkštės, dėkite pomidorų pastą ir prieskonius: grūstų pipirų ir druskos.
5. Dabar viską jau galite kelti į puodą, kuriame troškinsis, supilkite pomidorus konservuotus savo sultyse.
6. Uždenkite dangčiu ir leiskite viskam troškintis apie 25 minutes.Baltas padažas:
Puode arba keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, pamaišykite – pasidarys košelė, leiskite jai truputį pašilti ir pakepti, apie minutę, tada po truputį pilkite pieną ir maišykite, kaitinkite ant ugnies kol pasidarys tirštas padažas. Kai padažas bus jau sutirštėjęs, įberkite tarkuoto sūrio ir paragaukite, ar ko netrūksta.Kepimas:
1. Įjunkite orkaitę 180-190 C.
2. Paimkite indą, kuriame viską sluoksniuosite. Indas turi būti aukštais kraštais ir ne per didelis. Dėkite truputį mėsos troškinio, ant viršaus lazanijos lakštą, tada vėl mėsos ir tuomet jau balto pažado. Tuomet vėl lazanijos lakštą, mėsos troškinį ir baltą padažą. Viršutinis sluoksnis turi būti mėsos troškinys ir baltas padažas.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 50 min.
4. Prieš pabaigą ant viršaus užtarkuokite, jei norite, puskiečio sūrio.
Skanaus.
Komentarai (2)
-
Simone
2020-12-07 18:30
Tikra lazanija,be miltu,ir pieno tikras italas numirtu isgirdes sudeti rezepto
-
Eva
2017-02-15 10:28
O kai mesa kepi nereik ipilti aliejaus pries tai?