
Tešlai: | ||
500 gramų | miltai (kvietiniai) | |
200 gramų | sviestas | |
200 gramų | grietinė ( 30 % riebumo) | |
1 žiupsnelis | druska | |
1 | kiaušiniai ((trynys)) | |
4 valgomieji šaukštai | cukrus | |
Kepimui: | ||
10 gramų | sviestas (skardai patepti ) | |
Pabarstymui: | ||
10 gramų | cukraus pudra | |
Įdarui: | ||
500 gramų | varškė | |
150 gramų | cukrus | |
16 gramų | vanilinis cukrus | |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Jogurtinis pyragas
-
Onutės šimtalapis
-
Lengvai pagaminamas pyragas
-
Citrininis pyragas
-
Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
-
Neapolietiškas pyragas
-
Kopūstų pyragas su grybais
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Kriaušių pyragas
-
Biskvitas su antaniniais obuoliais
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Pyragas su persikais
-
Pyragas "Obuoliukas"
-
Norvegiška tuno pynė
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir rūkyta lašiša
-
Varškės apkepas su bananais
-
Rosanos skruzdėlynas
-
Varškės pyragas su vyšnaitėmis
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Citrininis varškės pyragas su kakava
Ypatingas varškės pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai, kvietiniai,
500 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Grietinė, 30 % riebumo,
200 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kiaušiniai, (trynys),
1 -
Cukrus,
4 valgomieji šaukštai
-
Sviestas, skardai patepti ,
10 gramų
-
Cukraus pudra,
10 gramų
-
Varškė,
500 gramų -
Cukrus,
150 gramų -
Vanilinis cukrus,
16 gramų - Druska
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri, sudėkite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite druskos ir cukraus. Gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve.
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. A
nt miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai.
Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę 160°C temp. Kepkite 30-40 minučių.
Komentarai (3)
-
rimasius
2015-11-06 13:47
Pyrago padas nuotraukoj toks negrazus, zalia tesla atrodo
-
lota
2015-06-16 18:04
Receptas su klaida-įdare nera nurodyta kiausinių ir jų skaičiaus