Sviestas arba margarinas gerai ištrinamas, sudedami tryniai, suberiamas cukrus, dar kiek trinama, supilama grietinėlė arba pienas, grietinė, bulvinis krakmolas, soda arba kepimo milteliai. Beriama miltų, gerai išminkoma, kol tešla nelimpa prie rankų.
Tešla padalijama pusiau. Viena dalis iškočiojama, dedama į skardą, ant viršaus obuolių košė, uždengiama kita iškočiota dalimi, gerai užspaudžiami kraštai, dedama į orkaitę, kepama apie valandą. Iškepus užbarstoma cukraus pudra.
Trapus pyragas su obuolių koše
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės | grietinė |
100 gramų | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
1 stiklinė | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | pienas (ar grietinėlė) |
1 arbatinis šaukštelis | krakmolas |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda (ar kepimo milteliai) |
šiek tiek | kvietiniai miltai |
0.5 litro | obuoliai (košė) |
šiek tiek | cukraus pudra |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguoninis pyragas
- Greitas pyragėlis
- Tortilla de patatas (Bulvių omletas)
- Aguonų-migdolų pyragas
- Šokoladinis pyragas
- Tobulo skonio rudens pyragas
- Citrininis pyragas su rikotos sūriu
- Pyragas "Obuoliukas"
- Vaisinis varškinukas
- Obuolių „Šarlotė“
- Pyragas "Kukurūznikas"
- Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
- Varškinis pyragas su obuoliais
- Astos obuolių pyragas
- Obuolių ir spanguolių pyragas
- Braškių apkepas su sūriu ir sausainiais
- Moliūgų sezono atidarymo pyragas
- Varškės pyragas "Apelsinas"
- Obuolių tarta
- Obuolių pyragas su chalva
Trapus pyragas su obuolių koše
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Grietinė,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
100 gramų -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Cukrus,
1 stiklinė -
Pienas, ar grietinėlė,
1 valgomasis šaukštas -
Krakmolas,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda, ar kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Kvietiniai miltai
-
Obuoliai, košė,
0.5 litro - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestas arba margarinas gerai ištrinamas, sudedami tryniai, suberiamas cukrus, dar kiek trinama, supilama grietinėlė arba pienas, grietinė, bulvinis krakmolas, soda arba kepimo milteliai. Beriama miltų, gerai išminkoma, kol tešla nelimpa prie rankų.
Tešla padalijama pusiau. Viena dalis iškočiojama, dedama į skardą, ant viršaus obuolių košė, uždengiama kita iškočiota dalimi, gerai užspaudžiami kraštai, dedama į orkaitę, kepama apie valandą. Iškepus užbarstoma cukraus pudra.
Reklama:
Komentarai (4)
-
(anonimas)
2010-02-03 15:45
skanus bandikit :super2: :super: :taip:
-
Ratatouille
2009-10-31 14:08
Paprastas "močiutės" receptas be jokios improvizacijos :-(
-
raganyte
2009-09-10 10:00
Pabandysim.... :atsiprasau:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...