Kurmio kalnelis
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai bananai
2 vienetai kiaušiniai
75 mililitrai pienas
100 gramų sviestas
500 mililitrų grietinėlės, 35%
šiek tiek citrinos (sultys)
100 mililitrų vanduo (šaltas virintas)
1 pakelis tešla (Dr. Oetker )
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Dr. Oetker tešlos mišinį suberti į dubenį, sudėti sviestą, kiaušinius ir pieną. Viską plakti iš pradžių mažomis, paskui didelėmis apsukomis 3 minutes. Tešlą sudėti lygiai į sviestu išteptą apvalią formą. Įdėti į orkaitę ir kepti ant grotelių 30 min. 170°C temperatūroje. Iškeptą tešlą atskirti aštriu peiliu nuo formos kraštų, nuimti žiedą, atvėsinti.
2.
Iškeptą pyragą sudėti ant plokščios lėkštės ir išskaptuoti minkštimą 0,5 cm gylyje, paliekant 1 cm nepaliestą kraštą. Išskaptuotą minkštimą sudėti į dubenį ir sutrupinti. Bananus nulupti , perpjauti aštriu peiliu išilgai ir plokščiąja puse sudėti išskaptuotoje erdvėje. Tam, kad bananai nepakeistų spalvos, galima juos pašlakstyti citrinų sultimis.
3.
Atvėsintą grietinėlę standžiai suplakti plaktuvu (apie 5 min.). Į atskirą indą įpilti vandens, suberti Dr. Oetker masės mišinį ir plakti 0,5 min. Taip paruoštą mišinį tuoj pat sudėti į suplaktą grietinėlę, švelniai išmaišyti, o paskui palaipsniui dėti šokoladinius dribsnius. Masę sudėti ant bananų, paliekant apie 1 cm vietos nuo krašto. Šaukštu formuoti kalnelį, pabarstyti tešlos trupiniais, maždaug 2 valandas įdėti į šaldytuvą.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kurmio kalnelis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Dr. Oetker tešlos mišinį suberti į dubenį, sudėti sviestą, kiaušinius ir pieną. Viską plakti iš pradžių mažomis, paskui didelėmis apsukomis 3 minutes. Tešlą sudėti lygiai į sviestu išteptą apvalią formą. Įdėti į orkaitę ir kepti ant grotelių 30 min. 170°C temperatūroje. Iškeptą tešlą atskirti aštriu peiliu nuo formos kraštų, nuimti žiedą, atvėsinti.

  2. Iškeptą pyragą sudėti ant plokščios lėkštės ir išskaptuoti minkštimą 0,5 cm gylyje, paliekant 1 cm nepaliestą kraštą. Išskaptuotą minkštimą sudėti į dubenį ir sutrupinti. Bananus nulupti , perpjauti aštriu peiliu išilgai ir plokščiąja puse sudėti išskaptuotoje erdvėje. Tam, kad bananai nepakeistų spalvos, galima juos pašlakstyti citrinų sultimis.

  3. Atvėsintą grietinėlę standžiai suplakti plaktuvu (apie 5 min.). Į atskirą indą įpilti vandens, suberti Dr. Oetker masės mišinį ir plakti 0,5 min. Taip paruoštą mišinį tuoj pat sudėti į suplaktą grietinėlę, švelniai išmaišyti, o paskui palaipsniui dėti šokoladinius dribsnius. Masę sudėti ant bananų, paliekant apie 1 cm vietos nuo krašto. Šaukštu formuoti kalnelį, pabarstyti tešlos trupiniais, maždaug 2 valandas įdėti į šaldytuvą.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai (2)


  • Aurika 2015-10-28 15:51

    Jei mėgstate bananus galite dėti cielus, man taip skaniau.


Daugiau receptų