Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu
AUTORIUS:
Gražina
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
100 gramų sviestas
400 gramų miltai (kvietiniai )
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo milteliai
1 arbatinis šaukštelis cukrus (vanilinis)
4 vienetai kiaušiniai
250 gramų cukrus
200 mililitrų grietinė
1 pakelis aguonų
1 vienetas citrinos (žievelė)
50 mililitrų citrinos (sultys)
Glajui:
300 gramų cukraus pudra
2 valgomieji šaukštai citrinos (sultys)
50 mililitrų sirupas (švelnus, karamelinis)
Pabarstymui:
1 žiupsnelis aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temperatūros.
Kepimo indą ištepkite riebalais.
2.
Išlydykite margariną.
Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų.
Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi, vėliau į juos supilkite miltus, išlydytą margariną ir grietinę.
Viską sumaišykite kol masė taps minkšta.
Suberkite aguonas, citrinos žieveles ir citrinos sultis.
3.
Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 50 minučių.
4.
Paruoškite citrininį glajų:
sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupų.
Gautą masę užpilkite ant torto, pabarstykite ant viršaus aguonų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Aguoninis pyragas su citrininiu glaistu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Glajui: Pabarstymui:
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 C temperatūros.
    Kepimo indą ištepkite riebalais.

  2. Išlydykite margariną.
    Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų.
    Atskirai sumaišykite kiaušinius su cukrumi, vėliau į juos supilkite miltus, išlydytą margariną ir grietinę.
    Viską sumaišykite kol masė taps minkšta.
    Suberkite aguonas, citrinos žieveles ir citrinos sultis.

  3. Masę supilkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje apie 50 minučių.

  4. Paruoškite citrininį glajų:
    sumaišykite cukraus pudrą su citrinos sultimis ir karameliniu sirupų.
    Gautą masę užpilkite ant torto, pabarstykite ant viršaus aguonų.

Receptą atsiuntė Gražina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų