
6 vienetai | kiaušiniai |
400 gramų | cukrus |
300 mililitrų | grietinėlės, 35% |
300 gramų | aviečių |
2 valgomieji šaukštai | krakmolas |
1 pakelis | vanilinis cukrus |
2 saujos | migdolų drožlių |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Aguonų keksas
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Burokėlių pyragas
-
Aguonų pyragas Kalėdoms
-
Dešrelės tešloje
-
Jogurtinis pyragas
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir ananasais
-
Aronijų uogienės greitpyragis su migdolais ir kokosų drožlėmis
-
Kriaušių pyragas
-
Duona pagal Angelę
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Šokoladinis vyšnių pyragas
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Suomiškas uogų pyragas
-
Kakavinis pyragas su juodais serbentais
-
Varškės apkepas su žemuogėm
-
Gardusis slyvų pyragas
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Dešrelių pynė
-
Varškės "Extazy"
Purus aviečių vyniotinis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Cukrus,
400 gramų -
Grietinėlė, 35%,
300 mililitrų -
Avietės,
300 gramų -
Krakmolas,
2 valgomieji šaukštai -
Vanilinis cukrus,
1 pakelis -
Migdolų drožlės,
2 saujos - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kepimo skardą užklokite kepimo popieriumi.
Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir atskirame dubenyje plakite iki standžių putų, pamažu berdami cukrų kartu su vaniliniu cukrumi.
Kai masė taps tiršta ir elastinga, įberkite du kupinus valgomuosius šaukštus krakmolo ir atsargiai išmaišykite.
Gautą masę supilkite ant skardos ir išlyginkite. Užberkite migdolų drožleles.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Ištraukite iškepusį pagrindą iš orkaitės, paviršių užklokite dar vienu sluoksniu kepimo popieriaus ir, laikydami abiem rankomis, greitai apverskite, kad migdolų drožlės liktų apačioje.
Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir palikite atvėsti.
Prieš patiekdami išplakite grietinėlę su pora šaukštų cukraus. Jei vyniotinį norėsite patiekti vėliau, galite įberti pakelį grietinėlės standiklio.
Biskvitą tolygiai ištepkite plakta grietinėle.
Grietinėlės sluoksnį apibarstykite avietėmis.
Atsargiai, prilaikydami už popieriaus, pradėkite vynioti. Vieną kartą apsukę popierių, atlenkite ir toliau vyniokite.
Taip susukę visą pagrindą su grietinėle, apsukite taip, kad sujungimo vieta būtų apačioje. Skanaus.