Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!

Kitoks varškės apkepas
INGREDIENTAI:
3 arbatiniai šaukšteliai | aguonų |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
200 gramų | cukrus |
250 gramų | grietinė (riebi) |
100 gramų | sviestas (lydytas) |
160 gramų | džiūvėsėliai (smulkinti) |
1 vienetas | citrinos |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 kilogramas | varškė (liesa) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
-
Kepta žuvis su grybais
-
Bulviniai blynai (Kiek kitaip)
-
Keptas jautienos kumpis
-
Žuvinto kepsnys
-
Troškinta žuvis
-
Šašlykas majoneze
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Sultingi šašlykai
-
Kaimiškas pjausnys
-
Keptas triušis sviestiniame marinate
-
Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
-
Karštieji kukurūzai su šonine ir porais
-
Studentiškas bulvių plokštainis
-
Virta žuvis tešloje
-
Lazanija su vištiena
-
Makaronai su vištiena
-
Bulvių kotletai su porais
-
Kibinai "Su meile"
-
Veršienos pjausniai
Kitoks varškės apkepas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Aguonos,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
200 gramų -
Grietinė, riebi,
250 gramų -
Sviestas, lydytas,
100 gramų -
Džiūvėsėliai, smulkinti,
160 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Varškė, liesa,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...