Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!

Kitoks varškės apkepas
INGREDIENTAI:
3 arbatiniai šaukšteliai | aguonų |
2 arbatiniai šaukšteliai | vanilinis cukrus |
200 gramų | cukrus |
250 gramų | grietinė (riebi) |
100 gramų | sviestas (lydytas) |
160 gramų | džiūvėsėliai (smulkinti) |
1 vienetas | citrinos |
4 vienetai | kiaušiniai |
1 kilogramas | varškė (liesa) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronai su grietinėlės ir mėsos padažu
-
Vištų blauzdelės su voveraitėmis
-
Žiedinių kopūstų apkepas
-
Vištienos ir baklažanų apkepas
-
Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
-
Grikių blynai
-
Keptos anties šlaunelės
-
Įdaryta kepta kiauliena
-
Kepsnys su persikų padažu
-
Blynai su kepenų įdaru
-
Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
-
Kotletai "Du viename"
-
Kiaulienos kukuliai tešloje
-
Vištienos kukuliai
-
Netikras zuikis su vištiena
-
Makaronai su špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
-
Citrininė višta
-
Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
-
Lašišos suktiniai
-
Mėsa su grybų padažu prancuziškai
Kitoks varškės apkepas
Komentarai:
2
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Aguonos,
3 arbatiniai šaukšteliai -
Vanilinis cukrus,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Cukrus,
200 gramų -
Grietinė, riebi,
250 gramų -
Sviestas, lydytas,
100 gramų -
Džiūvėsėliai, smulkinti,
160 gramų -
Citrinos,
1 vienetas -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Varškė, liesa,
1 kilogramas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pirma paruošime varškę: ją sudedame į dubenį, įmušame kiaušinius, cukrų, aguonas, vanilinį cukrų, įspaudžiame truputį citrinos sulčių ir nutarkuojame nedaug citrinos žievelės. Viską išmaišome, kad varškė būtų be gumuliukų.
Po to, padarome pagrindą: lydytą sviestą sumaišome su džiūvėsiais arba batono gabaliukais. Šia mase padengiame kepimo forma, ant jo supilame varškės masę ir vėl viską kepame 40 minučių 180 C karštumo orkaitėje.
Išėmus iš orkaitės, ant iškepto apkepo užtepame grietinę, sumaišytą su trupučiu cukraus ir vanilinio cukraus. Įdedame į orkaitę ir pakepame apie 10 minučių, kol gražiai pagels. Tad SKANAUS!!!
Reklama:
Komentarai (2)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...