800 gramų | kiškiena (marinuota) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
0.5 stiklinės | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
šiek tiek | duona (džiūvesėliai) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | kadagio uogos |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | muskatas |
Atskirai tiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košės, karštų troškintų burokėlių, raudongūžių salotų, bruknių uogienės arba marinuotų vaisių.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žiediniai kopūstai su kumpiu
- Totoriška aviena su garstyčių padažu
- Kepta kiškiena marinate
- Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su Ancho aitriosiomis paprikomis
- Maltos mėsos kotletai su sūrio įdaru
- Kiaulienos karis
- Indiškai kepta kiauliena
- Malta mėsa tešloje
- Kotletai su įdaru
- Šventinškai paruošta sprandinė
- Bulvytės su dešrelėmis
- Naminiai mėsainiai su ant grilio kepta mėsyte
- Kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru
- Kepta jautiena
- Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
- Kepsniai su sūriu ir česnaku
- Kotletukai su padažu su brokoliais
- Veršienos kumpis su obuoliais
- Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
- Kotletukai ant laužo
Keptas kiškis
- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena, marinuota,
800 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
0.5 stiklinės -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Petražolės,
1 vienetas - Duona, džiūvesėliai
- Juodieji pipirai
- Kadagio uogos
- Mairūnas
- Muskatas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės ir kepama orkaitėje apie 1 val., dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu (arba aptepama grietine). Iškeptas kiškis pjaustomas gabalais, sudedamas į pašildytą pusdubenį taip, lyg būtų nepjaustytas, apibarstomas prieskoniniais žalumynais ar juodos duonos džiūvėsėliais ir pašlakstomas sviestu ar iškoštu padažu, kuriame kepė.
Atskirai tiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košės, karštų troškintų burokėlių, raudongūžių salotų, bruknių uogienės arba marinuotų vaisių.