Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės ir kepama orkaitėje apie 1 val., dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu (arba aptepama grietine). Iškeptas kiškis pjaustomas gabalais, sudedamas į pašildytą pusdubenį taip, lyg būtų nepjaustytas, apibarstomas prieskoniniais žalumynais ar juodos duonos džiūvėsėliais ir pašlakstomas sviestu ar iškoštu padažu, kuriame kepė.
Atskirai tiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košės, karštų troškintų burokėlių, raudongūžių salotų, bruknių uogienės arba marinuotų vaisių.

Keptas kiškis
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
800 gramų | kiškiena (marinuota) |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
0.5 stiklinės | taukai (kiaulių) (tirpinti) |
100 gramų | kiaulienos lašiniai |
2 vienetai | morkos |
2 vienetai | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
šiek tiek | duona (džiūvesėliai) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | kadagio uogos |
šiek tiek | mairūnas |
šiek tiek | muskatas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Šašlykas majonezo marinate
-
Kiaulienos šašlykai greitai
-
Škotiški kiaušiniai
-
Balandėliai pekino kopūsto lapuose
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Žuvinto kepsnys
-
Ekspress šašlykai
-
Karamelizuotas keptas kumpis
-
Plovas
-
Makaronų apkepas su mėsa ir sūriu
-
Šašlykas svogūnų marinate
-
Netikras zuikis tešloje
-
Čenachai
-
Kukuliai
-
Mėsos kukuliukai
-
Šašlykai citrinų marinate
-
Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
-
Troškintas triušis (su baravykasi arba be) su bulvių koše
-
Kepsnys Du milžinai
-
Buritos (burritos)
Keptas kiškis
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiškiena, marinuota,
800 gramų -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Taukai (kiaulių), tirpinti,
0.5 stiklinės -
Kiaulienos lašiniai,
100 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
2 vienetai -
Petražolės,
1 vienetas - Duona, džiūvesėliai
- Juodieji pipirai
- Kadagio uogos
- Mairūnas
- Muskatas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išimta iš marinato kiškiena nusausinama, įtrinama druska su prieskoniais, prismaigstoma lašiniukų, dedama į keptuvą su įkaitintais riebalais, suberiamos supjaustytos prieskoninės daržovės ir kepama orkaitėje apie 1 val., dažnai palaistant atsiradusiu skysčiu (arba aptepama grietine). Iškeptas kiškis pjaustomas gabalais, sudedamas į pašildytą pusdubenį taip, lyg būtų nepjaustytas, apibarstomas prieskoniniais žalumynais ar juodos duonos džiūvėsėliais ir pašlakstomas sviestu ar iškoštu padažu, kuriame kepė.
Atskirai tiekiama bulvių ar kokių nors kruopų košės, karštų troškintų burokėlių, raudongūžių salotų, bruknių uogienės arba marinuotų vaisių.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...