Cepelinai su mėsa
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
12 vienetų bulvių (virtos)
3 vienetai bulvių (virtos)
šiek tiek druska
šiek tiek grietinė
2 vienetai svogūnai
2 valgomieji šaukštai taukai (kiaulių) (tirpinti)
500 gramų mėsa (malta)
šiek tiek juodieji pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašiniukų, kepenų ar varškės, grybų ir kt.
Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska. Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.

Populiariausi receptai šią savaitę

Cepelinai su mėsa

Komentarai: 123
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiniais, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma. Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20—25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.
Cepelinams įdaras daromas iš žalios ar virtos mėsos, lašiniukų, kepenų ar varškės, grybų ir kt.
Šių cepelinų mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska. Išvirę Cepelinai užpilami riebaluose (arba su lašiniukais) pakepintais svogūnais su grietine.

Reklama:

Komentarai (123)


  • Sandra 2019-11-07 12:35

    Negražūs, gal ir skanūs, bet ne parodymui.


  • Cep 2018-02-17 15:46

    Priklauso spalva nuo bulviu dar. Viskas ten grazei atrodo.


  • manoLMas 2017-04-23 19:32

    Baisus net apetitas dingo..


  • 2016-04-10 21:56

    Gaila į tuos cepelinus žiūrėti.Tikrai nekaip atrodo.Nenoriu nieko įžeisti,bet jei jau norisi paviešint savo darbą,tai ir gamint reikia kaip priklauso.Nėra net formos cepelinų...


  • Arunas 2015-11-23 13:54

    Pajuode del to, kad nebuvo deta vitamino c i tarkius. Bet man asmeniskai jokio skirtumo, skaniai ir sitie atrodo, net labai


  • llk 2015-11-19 14:19

    a jum gal nedaina kad bulves gali bet kokios buti


  • cepakas 2015-07-21 18:48

    nu bet ir baisus tie cepakai. tep lep "caculiai"


  • Www 2015-06-26 14:28

    Ziaurus cipelinai,cia gal pirma karta gamino


  • xxx 2015-05-15 18:55

    reik vitamino C deti i tarke niekad nepajuoduos ir sviesus gausis cepelinai o tokiems paziurejus tikrai noro valgyti nesinori


  • sw 2015-01-08 08:24

    kokie pajuode net nesinori valgyt fu.....


Daugiau receptų