Bulves nulupti, supjaustyti plonais griežineliais. Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti, tada sumaišyti su druska, pipirais, muskatu ir kapotais žalumynais.
Sūrį sutarkuoti stambia tarka. Dviem šaukštais sviesto ištepti kepimo skardą. Sluoksniais dėti bulvių griežinėlius, ant viršaus berti truputį česnako ir žalumynų mišinio, tada tarkuoti sūrio ir vėl dėti bulves. Taip sluoksniuoti, kol baigsis visi produktai.
Grietinėlę ir pieną išplakti ir užpilti ant bulvių apkepo. Tada suberti likusį sūrį ir kepimo indą uždengti folija. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Patiekti su žalumynais ir mėgstamu padažu ar grietine.

Viktorijos bulvių apkepas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
80 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | žalumynų (kapoti) |
150 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | muskatas |
0.5 kilogramo | bulvių |
6 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
150 mililitrų | pienas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Švilpikai (šiuškės)
-
Bulviniai blynai su raugintais kopūstais
-
Naminiai bulvių traškučiai
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
-
Vėdarai su cukinijomis
-
Įdarytos bulvės su vištienos faršu
-
Bulvių pyragas su vištų kepenėlėmis
-
Su žalumynais keptos šviežios bulvės
-
Bulviniai grybų sklindžiai
-
Įdarytos bulvės
-
Orkaitėje keptos bulvės
-
Mėsos apkepas
-
Bulvių kukuliai grybų padaže
-
Bulviniai zrazai su grybų įdaru
-
Studentiškos bulvės
-
Vėdarai
-
Dešrelės su bulviniais blynais
-
Bulvių suflė
-
Vėdarai
Viktorijos bulvių apkepas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Sūris, fermentinis,
80 gramų - Žalumynai, kapoti
-
Grietinėlė, 35%,
150 mililitrų - Muskatas
-
Bulvės,
0.5 kilogramo -
Česnakas,
6 skiltelės - Druska
- Juodieji pipirai
-
Pienas,
150 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Bulves nulupti, supjaustyti plonais griežineliais. Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti, tada sumaišyti su druska, pipirais, muskatu ir kapotais žalumynais.
Sūrį sutarkuoti stambia tarka. Dviem šaukštais sviesto ištepti kepimo skardą. Sluoksniais dėti bulvių griežinėlius, ant viršaus berti truputį česnako ir žalumynų mišinio, tada tarkuoti sūrio ir vėl dėti bulves. Taip sluoksniuoti, kol baigsis visi produktai.
Grietinėlę ir pieną išplakti ir užpilti ant bulvių apkepo. Tada suberti likusį sūrį ir kepimo indą uždengti folija. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Patiekti su žalumynais ir mėgstamu padažu ar grietine.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...