Bulves nulupti, supjaustyti plonais griežineliais. Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti, tada sumaišyti su druska, pipirais, muskatu ir kapotais žalumynais.
Sūrį sutarkuoti stambia tarka. Dviem šaukštais sviesto ištepti kepimo skardą. Sluoksniais dėti bulvių griežinėlius, ant viršaus berti truputį česnako ir žalumynų mišinio, tada tarkuoti sūrio ir vėl dėti bulves. Taip sluoksniuoti, kol baigsis visi produktai.
Grietinėlę ir pieną išplakti ir užpilti ant bulvių apkepo. Tada suberti likusį sūrį ir kepimo indą uždengti folija. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Patiekti su žalumynais ir mėgstamu padažu ar grietine.

Viktorijos bulvių apkepas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
80 gramų | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | žalumynų (kapoti) |
150 mililitrų | grietinėlės, 35% |
šiek tiek | muskatas |
0.5 kilogramo | bulvių |
6 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
150 mililitrų | pienas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bajoriškas kugelis su kiaulės koja
-
Dzūkiškos bandos ant kopūsto lapo
-
Virtų bulvių blynai
-
Bulviniai blynai su sūriu
-
Keptos bulvės su žolelių aliejumi
-
Kugelis
-
Plokštainis iš bulvių, su kumpiu
-
Apkepas „La Graikija“
-
Cukinijų ir bulvių apkepas
-
Norvegiški bulviniai blynai
-
Kava su brendžiu ir muskatu
-
Bulvinės bandelės
-
Mėsos apkepas
-
Bulvių kukuliai grybų padaže
-
Bulvių apkepas su šparagais
-
Bulvių gėlytė su grybų įdaru
-
Švilpikai (šiuškės)
-
Bulviniai zrazai su grybų įdaru
-
Bulvių apkepas pagal Vanill
-
Vištienos ir bulvių čenachai
Viktorijos bulvių apkepas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Sūris, fermentinis,
80 gramų - Žalumynai, kapoti
-
Grietinėlė, 35%,
150 mililitrų - Muskatas
-
Bulvės,
0.5 kilogramo -
Česnakas,
6 skiltelės - Druska
- Juodieji pipirai
-
Pienas,
150 mililitrų
Gaminimo eiga:
Bulves nulupti, supjaustyti plonais griežineliais. Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti, tada sumaišyti su druska, pipirais, muskatu ir kapotais žalumynais.
Sūrį sutarkuoti stambia tarka. Dviem šaukštais sviesto ištepti kepimo skardą. Sluoksniais dėti bulvių griežinėlius, ant viršaus berti truputį česnako ir žalumynų mišinio, tada tarkuoti sūrio ir vėl dėti bulves. Taip sluoksniuoti, kol baigsis visi produktai.
Grietinėlę ir pieną išplakti ir užpilti ant bulvių apkepo. Tada suberti likusį sūrį ir kepimo indą uždengti folija. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
Patiekti su žalumynais ir mėgstamu padažu ar grietine.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...