Viktorijos bulvių apkepas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai sviestas
80 gramų sūris (fermentinis)
šiek tiek žalumynų (kapoti)
150 mililitrų grietinėlės, 35%
šiek tiek muskatas
0.5 kilogramo bulvių
6 skiltelės česnakas
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
150 mililitrų pienas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Bulves nulupti, supjaustyti plonais griežineliais. Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti, tada sumaišyti su druska, pipirais, muskatu ir kapotais žalumynais.

Sūrį sutarkuoti stambia tarka. Dviem šaukštais sviesto ištepti kepimo skardą. Sluoksniais dėti bulvių griežinėlius, ant viršaus berti truputį česnako ir žalumynų mišinio, tada tarkuoti sūrio ir vėl dėti bulves. Taip sluoksniuoti, kol baigsis visi produktai.

Grietinėlę ir pieną išplakti ir užpilti ant bulvių apkepo. Tada suberti likusį sūrį ir kepimo indą uždengti folija. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Patiekti su žalumynais ir mėgstamu padažu ar grietine.

Populiariausi receptai šią savaitę

Viktorijos bulvių apkepas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Bulves nulupti, supjaustyti plonais griežineliais. Česnaką nulupti, smulkiai sukapoti, tada sumaišyti su druska, pipirais, muskatu ir kapotais žalumynais.

Sūrį sutarkuoti stambia tarka. Dviem šaukštais sviesto ištepti kepimo skardą. Sluoksniais dėti bulvių griežinėlius, ant viršaus berti truputį česnako ir žalumynų mišinio, tada tarkuoti sūrio ir vėl dėti bulves. Taip sluoksniuoti, kol baigsis visi produktai.

Grietinėlę ir pieną išplakti ir užpilti ant bulvių apkepo. Tada suberti likusį sūrį ir kepimo indą uždengti folija. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Patiekti su žalumynais ir mėgstamu padažu ar grietine.

Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų