Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Autorius apie receptą: Ant kepsnių dedamas daržoves galite rinktis pagal save. Puikiai tiktų saldžiosios, aštriosios paprikos, svogūnai ir t.t. Kadangi dabar grybų sezonas, todėl vietoje Ant kepsnių dedamas daržoves galite rinktis pagal save. Puikiai tiktų saldžiosios, aštriosios paprikos, svogūnai ir t.t. Kadangi dabar grybų sezonas, todėl vietoje pievagrybių galite naudoti voveraites (įsivaizduoju, kaip nerealiai skanu turėtų būti!!), baravykus ar kitus grybus. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų kiaulienos nugarinė
250 gramų sūris („Gouda“, „Edamo“ ar pan.)
100 gramų pievagrybiai
2 vienetai pomidorai (nedidelių)
3 valgomieji šaukštai majonezas
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
2.
Nugarinę supjaustome į 6 pjausnius, juos išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.
3.
Orkaitės skardą patepame 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, išdėliojame pjausnius ir apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
4.
Pomidorus ir pievagrybius supjaustome griežinėliais.
5.
Smulkiai sutarkuojame sūrį.
6.
Ant kiekvieno pjausnio išdėliojame pomidorų riekeles, užberiame sūrio (sunaudojame pusę sutarkuoto sūrio), išdėliojame pievagrybių riekeles, užtepame majonezo ir užberiame sūriu.
7.
Kepsnius kepame įkaitintoje orkaitėje ~20-25 min., kol sūris gražiai paruduoja. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanumėlis!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Ant kepsnių dedamas daržoves galite rinktis pagal save. Puikiai tiktų saldžiosios, aštriosios paprikos, svogūnai ir t.t. Kadangi dabar grybų sezonas, todėl vietoje ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

  2. Nugarinę supjaustome į 6 pjausnius, juos išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.

  3. Orkaitės skardą patepame 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, išdėliojame pjausnius ir apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.

  4. Pomidorus ir pievagrybius supjaustome griežinėliais.

  5. Smulkiai sutarkuojame sūrį.

  6. Ant kiekvieno pjausnio išdėliojame pomidorų riekeles, užberiame sūrio (sunaudojame pusę sutarkuoto sūrio), išdėliojame pievagrybių riekeles, užtepame majonezo ir užberiame sūriu.

  7. Kepsnius kepame įkaitintoje orkaitėje ~20-25 min., kol sūris gražiai paruduoja. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanumėlis!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų