500 gramų | kiaulienos nugarinė |
250 gramų | sūris („Gouda“, „Edamo“ ar pan.) |
100 gramų | pievagrybiai |
2 vienetai | pomidorai (nedidelių) |
3 valgomieji šaukštai | majonezas |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Su svarainiais troškinta veršiena
- Kepsnys romantiškam vakarui
- Jautienos vyniotiniai
- Pica su saliami ir žirneliais
- Veršienos šniceliai
- Kotletukai
- Gardusis šašlykas majoneze
- Sprandinės suktinukai su malta mėsa ir sūriu
- Suktinukai
- Pikantiškoji kiauliena
- Dešrelės su įdaru
- Kiaulienos kepsneliai su ananasais
- Kumpis su šparaginėmis pupelėmis
- Kepta kiaulienos karka žarijose
- Lengvas Zuikis
- Keptas kiaulienos kumpis
- Karštas plovas
- Kaukazo šašlykai
- Sultingi jautienos kotletai
- Kepsnys su pomidorais ir špinatais
Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaulienos nugarinė,
500 gramų -
Sūris, „Gouda“, „Edamo“ ar pan.,
250 gramų -
Pievagrybiai,
100 gramų -
Pomidorai, nedidelių,
2 vienetai -
Majonezas,
3 valgomieji šaukštai -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Nugarinę supjaustome į 6 pjausnius, juos išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.
Orkaitės skardą patepame 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, išdėliojame pjausnius ir apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
Pomidorus ir pievagrybius supjaustome griežinėliais.
Smulkiai sutarkuojame sūrį.
Ant kiekvieno pjausnio išdėliojame pomidorų riekeles, užberiame sūrio (sunaudojame pusę sutarkuoto sūrio), išdėliojame pievagrybių riekeles, užtepame majonezo ir užberiame sūriu.
Kepsnius kepame įkaitintoje orkaitėje ~20-25 min., kol sūris gražiai paruduoja. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanumėlis!