500 gramų | kiaulienos nugarinė |
250 gramų | sūris („Gouda“, „Edamo“ ar pan.) |
100 gramų | pievagrybiai |
2 vienetai | pomidorai (nedidelių) |
3 valgomieji šaukštai | majonezas |
1 valgomasis šaukštas | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Orkaitėje kepti kotletai su sūriu
- Jautienos šašlykas
- Kiaulienos išpjova po porais
- Kiauliena su keptais pomidorais
- Kiaulienos kotletai su sūriu
- Plovas
- Triušienos vyniotinis
- Rostbifas
- Bifšteksas ant grotelių
- Iškylos dešrelės
- Kukuliukai švediškai
- Kukuliai
- Šašlykas majoneze
- Vyniotinis Kubilas
- Kiaulienos guliašas aluje
- Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
- Šonkauliukai troškinti pomidorų padaže
- Įdaryti burokėliai
- Kiaulienos guliašas
- Lengvas Zuikis
Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaulienos nugarinė,
500 gramų -
Sūris, „Gouda“, „Edamo“ ar pan.,
250 gramų -
Pievagrybiai,
100 gramų -
Pomidorai, nedidelių,
2 vienetai -
Majonezas,
3 valgomieji šaukštai -
Alyvuogių aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Nugarinę supjaustome į 6 pjausnius, juos išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių.
Orkaitės skardą patepame 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, išdėliojame pjausnius ir apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
Pomidorus ir pievagrybius supjaustome griežinėliais.
Smulkiai sutarkuojame sūrį.
Ant kiekvieno pjausnio išdėliojame pomidorų riekeles, užberiame sūrio (sunaudojame pusę sutarkuoto sūrio), išdėliojame pievagrybių riekeles, užtepame majonezo ir užberiame sūriu.
Kepsnius kepame įkaitintoje orkaitėje ~20-25 min., kol sūris gražiai paruduoja. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanumėlis!