1 kilogramas | kiauliena (sprandinė) |
100 gramų | obuoliai (džiovinti) |
1 žiupsnelis | čiobreliai |
2 skiltelės | česnakas |
1 vienetas | svogūnai |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Autorės receptas
Šis receptas panašus į bajoriškus zrazus, tik čia jie šiek tiek modifikuoti pagal laikmetį ir netroškinti, o kepti orkaitėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūdyti kaimiški lašiniai
- Kotletai
- Strėvos suktinis kitaip
- Kalakutienos maltiniai
- Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
- Kiaulienos šašlykas su medumi
- Medžiotojų šašlykai
- Kepti inkstai
- Mėsinis riestainis su kiaušiniu
- Liežuvis su grybais
- Mėsos gabaliukai su bulvėmis folijoje
- Ežero šašlykas
- Pikantiškai troškinti kotletai
- Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
- Naminiai kotletukai
- Kepta jautienos nugarinė
- Super skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos kepsneliai
- Pievagrybių apkepas
- Kotletukai su sūriu
- Kiaulienos vyniotinis su morkomis
Kiaulienos suktinukai su džiovintais obuoliais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena, sprandinė,
1 kilogramas -
Obuoliai, džiovinti,
100 gramų -
Čiobreliai,
1 žiupsnelis -
Česnakas,
2 skiltelės -
Svogūnai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis - Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Džiovintus obuolius mažiausiai 1 valandą mirkyti karštame vandenyje. Tada juos nuspausti ir smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto, sumaišytu su šaukštu aliejaus, pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir suberti obuolius. Įpilti dar aliejaus ir troškinti apie 10 min., įbėrus čiobrelių ir rozmarino.
Iš sprandinės pasigaminti išklotines. Kadangi manoji buvo labai stora tai gavosi net keturios. Išklotinę išmušti, paskaninti česnaku, druska ir pipirais.
Į paruoštą išklotinę dėti obuolių - svogūnų įdarą ir suvynioti į kepimo rankovę. Stengtis ,kiek įmanom stipriau, suveržti. Kepti orkaitėje apie 15 min. 200°C temp. ir dar 45 minutes kepti 180°C temp. Skaniausia su bulvių koše.
Autorės receptas
Šis receptas panašus į bajoriškus zrazus, tik čia jie šiek tiek modifikuoti pagal laikmetį ir netroškinti, o kepti orkaitėje.