
800 gramų | kiaulienos nugarinė |
200 mililitrų | grietinėlės, 35% |
1 vienetas | svogūnai (didelio) |
20 mililitrų | sauso balto vyno (arba brendžio/romo) |
2 skiltelės | česnakas |
1 arbatinis šaukštelis | petražolės (smulkintų) |
0.5 arbatinio šaukštelio | malto muskato |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kiaulienos kepsneliai su ananasais
-
Griežčių apkepas su mėsa
-
Sibiro koldūnai
-
Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
-
Purienos
-
Šutinta kiaulės galva su kopūstais
-
Grilyje kepta įdaryta nugarinė
-
Kiaulienos kepsneliai
-
Avienos muštiniai
-
Kaspinėliai su špinatais
-
Kiaulienos kepsniai orkaitėje su pomidorais ir pievagrybiais
-
Medžiotojų kepsniai
-
Kepta kiškiena marinate
-
Paprasti balandėliai
-
Kiaulienos šašlykas majoneze
-
Orkaitėje kepti kotletai su daržovėmis
-
Bulvių, cukinijų ir faršo kotletai
-
Kiauliena su keptais pomidorais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
-
Faršo apkepas su daržovėmis
Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Kiaulienos nugarinė,
800 gramų -
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Svogūnai, didelio,
1 vienetas -
Sausas baltasis vynas, arba brendžio/romo,
20 mililitrų -
Česnakas,
2 skiltelės -
Petražolės, smulkintų,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas muskatas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Aliejus
- Druska
- Prieskoniai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaulienos nugarinę supjaustome plonomis riekelėmis.
Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame kelis nugarinės gabalėlius, apkepiname iš abiejų pusių, sudedame į lėkštę, apibarstome druska ar mėgstamais prieskoniais. Taip iškepame visus nugarinės gabalėlius.
Nulupame svogūną ir česnako skilteles. Svogūną supjaustome šiaudeliais, česnaką plonomis riekelėmis.
Svogūno šiaudelius apkepiname keptuvėje, tame pačiame aliejuje, kuriame kepė nugarinės gabalėliai. Kai svogūnas suminkštėja, sudedame česnaką, pakepiname dar kelias minutes. Pagardiname druska. Tada supilame vyną arba brendį/romą, pakaitiname apie minutę, nuolat maišant, kol išgaruoja alkoholis. Po to supilame grietinėlę, kaitiname kelias minutes maišant, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja.
Padažą pagardiname muskatu, dar trumpai pakaitiname. Tada padažą supilame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės.
Kepsnelius sudedame į lėkštę, užpilame padažu, apibarstome petražole ir patiekiame.