Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Ieškantiems greitai paruošiamos vakarienės idėjų – kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu per 30 minučių (ar mažiau!). Taip paruoštais Ieškantiems greitai paruošiamos vakarienės idėjų – kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu per 30 minučių (ar mažiau!). Taip paruoštais kepsneliais galite nustebinti ne tik šeimos narius, bet ir svečius. Svarbiausia, kad patiekalui pagaminti prireikia visai nedaug pastangų, o skonis nuostabus! Šiuos kepsnelius galite patiekti su salotomis, bulvėmis, ryžiais, troškintomis daržovėmis ar bet kuriuo kitu mėgstamu garnyru. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
800 gramų kiaulienos nugarinė
200 mililitrų grietinėlės, 35%
1 vienetas svogūnai (didelio)
20 mililitrų sauso balto vyno (arba brendžio/romo)
2 skiltelės česnakas
1 arbatinis šaukštelis petražolės (smulkintų)
0.5 arbatinio šaukštelio malto muskato
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druska
šiek tiek prieskoniai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Kiaulienos nugarinę supjaustome plonomis riekelėmis.
2.
Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame kelis nugarinės gabalėlius, apkepiname iš abiejų pusių, sudedame į lėkštę, apibarstome druska ar mėgstamais prieskoniais. Taip iškepame visus nugarinės gabalėlius.
3.
Nulupame svogūną ir česnako skilteles. Svogūną supjaustome šiaudeliais, česnaką plonomis riekelėmis.
4.
Svogūno šiaudelius apkepiname keptuvėje, tame pačiame aliejuje, kuriame kepė nugarinės gabalėliai. Kai svogūnas suminkštėja, sudedame česnaką, pakepiname dar kelias minutes. Pagardiname druska. Tada supilame vyną arba brendį/romą, pakaitiname apie minutę, nuolat maišant, kol išgaruoja alkoholis. Po to supilame grietinėlę, kaitiname kelias minutes maišant, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja.
5.
Padažą pagardiname muskatu, dar trumpai pakaitiname. Tada padažą supilame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės.
6.
Kepsnelius sudedame į lėkštę, užpilame padažu, apibarstome petražole ir patiekiame.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Ieškantiems greitai paruošiamos vakarienės idėjų – kiaulienos nugarinės kepsneliai su svogūnų-grietinėlės padažu per 30 minučių (ar mažiau!). Taip paruoštais ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Kiaulienos nugarinę supjaustome plonomis riekelėmis.

  2. Keptuvėje ant stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame kelis nugarinės gabalėlius, apkepiname iš abiejų pusių, sudedame į lėkštę, apibarstome druska ar mėgstamais prieskoniais. Taip iškepame visus nugarinės gabalėlius.

  3. Nulupame svogūną ir česnako skilteles. Svogūną supjaustome šiaudeliais, česnaką plonomis riekelėmis.

  4. Svogūno šiaudelius apkepiname keptuvėje, tame pačiame aliejuje, kuriame kepė nugarinės gabalėliai. Kai svogūnas suminkštėja, sudedame česnaką, pakepiname dar kelias minutes. Pagardiname druska. Tada supilame vyną arba brendį/romą, pakaitiname apie minutę, nuolat maišant, kol išgaruoja alkoholis. Po to supilame grietinėlę, kaitiname kelias minutes maišant, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja.

  5. Padažą pagardiname muskatu, dar trumpai pakaitiname. Tada padažą supilame į kokteilinę ir sutriname iki vientisos masės.

  6. Kepsnelius sudedame į lėkštę, užpilame padažu, apibarstome petražole ir patiekiame.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų