1 kilogramas | kiauliena |
1 vienetas | svogūnai (didelis) |
2 žiupsneliai | druska |
4 vienetai | pipirai (žirneliais) |
2 valgomieji šaukštai | pomidorų padažas |
2 valgomieji šaukštai | medus |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (su medumi) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
- Keptas kiškis
- Stirnienos kumpis
- Jautienos kepsneliai su apelsino aromatu
- Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
- Gruziškas jautienos šašlykas
- Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
- Kiaulienos nugarinė ananasų sultyse
- Itališka veršienos filė
- Sūrio kamuoliukai
- Kepsninės dešrelės su sūriu ir petražolėmis
- Orkaitėje kepti kotletai
- Šašlykai su actu ir žalumynais
- Rostbifas
- Sprandinės kepsnys su morkomis
- Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
- Sibiro koldūnai
- Tekiloje marinuota jautiena
- Guliašiukas
- Tradiciniai šašlykai
Kiaulienos šonkauliukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiauliena,
1 kilogramas -
Svogūnai, didelis,
1 vienetas -
Druska,
2 žiupsneliai -
Pipirai, žirneliais,
4 vienetai -
Pomidorų padažas,
2 valgomieji šaukštai -
Medus,
2 valgomieji šaukštai -
Prieskoniai, su medumi,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Šonkauliukus supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais ir sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Taip pat įmetame kelis pipirus ir nesupjaustytą svogūną. Šonkauliukus verdame ant vidutinės ugnies 30 - 40 minučių.
Baigiant virt, dubenėlyje sumaišome medų, pomidorų padažą, prieskonius.
Tada ištraukiame iš puodo šonkauliukus, nuvarviname ir gražiai išdėliojame juos ant kepimo skardos, išklotos folija. Aptepame juos sumaišytu mišiniu.
Pašauname į įkaitintą iki 210 °C temp. orkaitę ir kepame apie 30 - 40 minučių (jeigu matote, jog šonkauliukai pradėjo per greitai skrusti, sumažinkite temperatūrą).