Krepšiukai su faršu ir puria bulvių koše
AUTORIUS:
Laura
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų miltai
3 vienetai kiaušiniai
500 gramų mėsa (malta)
1 valgomasis šaukštas prieskoninės žolelės
2 vienetai morkos
3 valgomieji šaukštai grietinė
1 kilogramas bulvių
100 mililitrų grietinėlės, 35% (36%)
50 gramų sviestas
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Kiaušinius (2vnt) plakame su druska ir pipirais, tada palaipsniui dedame miltų kol gaunasi vientisa, prie rankų nelimpanti tešla. Dedame į maišiuką ir paliekame šaltai bent 30min.
2.
Morkas pasiruošiame, sutarkuojame, pakepiname. Faršą sumaišome su prieskoniais ir žolelėmis. Dedame kepti kartu su morkomis. Dažnai maišydami iškepame. Mušame kiaušinį, vėl iškepame dažnai maišydami. Nukaičiame.
3.
Išimame tešlą, iškočiojame iki 1.5-2 mm storio. Metalinėmis keksiukų formelėmis išspaudome visą tešlą, gautus apskritimus įklojame į tas pačias formele, pateptas aliejumi, prispaudžiame kraštus, dugną subadome.
Kepame 180 °C temp. apie 10 - 15 min.
4.
Į iškeptus krepšiukus dedame įdaro.
Vėl dedame kepti apie 5-10min.
5.
Iš sviesto, grietinės ir miltų (2v.š) sumaišome baltą padažą. Jo užpilame ant krepšiukų po šaukštą likus 2-3min. kepmo.
6.
Išverdame bulves, sutriname su grietinėle ir prieskoniais.
7.
Patiekdami papuošiam mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Krepšiukai su faršu ir puria bulvių koše

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius (2vnt) plakame su druska ir pipirais, tada palaipsniui dedame miltų kol gaunasi vientisa, prie rankų nelimpanti tešla. Dedame į maišiuką ir paliekame šaltai bent 30min.

  2. Morkas pasiruošiame, sutarkuojame, pakepiname. Faršą sumaišome su prieskoniais ir žolelėmis. Dedame kepti kartu su morkomis. Dažnai maišydami iškepame. Mušame kiaušinį, vėl iškepame dažnai maišydami. Nukaičiame.

  3. Išimame tešlą, iškočiojame iki 1.5-2 mm storio. Metalinėmis keksiukų formelėmis išspaudome visą tešlą, gautus apskritimus įklojame į tas pačias formele, pateptas aliejumi, prispaudžiame kraštus, dugną subadome.
    Kepame 180 °C temp. apie 10 - 15 min.

  4. Į iškeptus krepšiukus dedame įdaro.
    Vėl dedame kepti apie 5-10min.

  5. Iš sviesto, grietinės ir miltų (2v.š) sumaišome baltą padažą. Jo užpilame ant krepšiukų po šaukštą likus 2-3min. kepmo.

  6. Išverdame bulves, sutriname su grietinėle ir prieskoniais.

  7. Patiekdami papuošiam mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Laura
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų