| 500 gramų | kalmarai (nuvalyti) | 
| šiek tiek | sojos padažas | 
| šiek tiek | prieskoniai (bazilikas, Provanso žolelės, Viduržemio jūros prieskonių mišinys) | 
2 kiaušiniai
Sausas baltas vynas
Kukurūzų miltai
Sūris
Kalmarus atšaldyti (jeigu buvo sušaldyti), išplauti ir supjaustyti žiedais. Pagardinti prieskoniais, išmaišyti.
2 kiaušinius sumaišyti su kukurūzų miltais ir padaryti labai tirštą masę. Tada pilti į masę vyną, atsargiai maišant. Tešla turi būti tirštesne – na man taip skaniau atrodo :)
Keptuvėje arba puode įkaitinti aliejų. Kalmarų žiedus pirmiausia pamerkite į tešlą ir dėkite į puodą su įkaitusiu aliejumi – atsargiai!!!
Virkite aliejuje, kol tešla gražiai apskrus (30–40 sekundžių). Išėmusios iš puodo žiedus pirmiausia sudėkite į popierinių rankšluosčių išklotą dubenį, kad susigertų riebalai. Ir galima pabarstyti smulkiai sutarkuotu sūriu. Vėliau žiedus dedam ant lėkštės ar padėklo.
Prie kalmarų žiedų tinka ryžiai, šviežių daržovių salotos, arba galima pateikti žiedus prie alaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Kepta lydeka
             - 
                
                                        
                                    
                Menkė su apelsinais
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies kukuliukai
             - 
                
                                        
                                    
                Saida margoje tešloje
             - 
                
                                        
                                    
                Skumbrė pievagrybių padaže
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies blyneliai su žalumynais
             - 
                
                                        
                                    
                Keptas karpis Kūčioms
             - 
                
                                        
                                    
                Lašiša su krapų ir petražolių padažu
             - 
                
                                        
                                    
                Kepta menkė
             - 
                
                                        
                                    
                Pyragas su žuvies įdaru
             - 
                
                                        
                                    
                Šutintas upėtakis
             - 
                
                                        
                                    
                Kepta žuvis su grybais
             - 
                
                                        
                                    
                Kepta menkė su bulvėmis
             - 
                
                                        
                                    
                Kepta plekšnė padaže
             - 
                
                                        
                                    
                Karpis, šutintas aluje
             - 
                
                                        
                                    
                Tešloje kepti žuvies piršteliai
             - 
                
                                        
                                    
                Kepta stinta su krapais
             - 
                
                                        
                                    
                Firmiški žuvies kepsniukai
             - 
                
                                        
                                    
                Orkaitėje kepta lašiša
             - 
                
                                        
                                    
                Keptas karpis tešloje
             
Kalmarų žiedai tešloje
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
 
- 
                                                            
                                                            Kalmarai, nuvalyti, 
500 gramų  - Sojos padažas
 - Prieskoniai, bazilikas, Provanso žolelės, Viduržemio jūros prieskonių mišinys
 - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
Tešlai dar reiks:
2 kiaušiniai
Sausas baltas vynas
Kukurūzų miltai
Sūris 
Kalmarus atšaldyti (jeigu buvo sušaldyti), išplauti ir supjaustyti žiedais. Pagardinti prieskoniais, išmaišyti.
2 kiaušinius sumaišyti su kukurūzų miltais ir padaryti labai tirštą masę. Tada pilti į masę vyną, atsargiai maišant. Tešla turi būti tirštesne – na man taip skaniau atrodo :) 
Keptuvėje arba puode įkaitinti aliejų. Kalmarų žiedus pirmiausia pamerkite į tešlą ir dėkite į puodą su įkaitusiu aliejumi – atsargiai!!! 
Virkite aliejuje, kol tešla gražiai apskrus (30–40 sekundžių). Išėmusios iš puodo žiedus pirmiausia sudėkite į popierinių rankšluosčių išklotą dubenį, kad susigertų riebalai. Ir galima pabarstyti smulkiai sutarkuotu sūriu. Vėliau žiedus dedam ant lėkštės ar padėklo.  
Prie kalmarų žiedų tinka ryžiai, šviežių daržovių salotos, arba galima pateikti žiedus prie alaus.
Komentarai (6)
- 
        lina
        2014-12-11 21:38
    
        na vaizdelis tu kalmaru nekoks...kelerius metus dirbau Ispanijoje restorane ir butent kepiau kalmarus,be jokiu kiausiniu
 - 
        (anonimas)
        2012-12-24 19:19
    
        skonio reikalas lukai ir valgoma ir kramtoma su dantim vaikeli ir tokius komentarus pasilaikykite sau
 - 
        lukas
        2011-09-13 13:06
    
        kaip jus galit walgyt :bloga:
 - 
        AURTAR
        2010-04-07 23:45
    
        Super skanu :)
 
