Kalmarų žiedai tešloje
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
500 gramų kalmarai (nuvalyti)
šiek tiek sojos padažas
šiek tiek prieskoniai (bazilikas, Provanso žolelės, Viduržemio jūros prieskonių mišinys)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Tešlai dar reiks:
2 kiaušiniai
Sausas baltas vynas
Kukurūzų miltai
Sūris

Kalmarus atšaldyti (jeigu buvo sušaldyti), išplauti ir supjaustyti žiedais. Pagardinti prieskoniais, išmaišyti.

2 kiaušinius sumaišyti su kukurūzų miltais ir padaryti labai tirštą masę. Tada pilti į masę vyną, atsargiai maišant. Tešla turi būti tirštesne – na man taip skaniau atrodo :)

Keptuvėje arba puode įkaitinti aliejų. Kalmarų žiedus pirmiausia pamerkite į tešlą ir dėkite į puodą su įkaitusiu aliejumi – atsargiai!!!

Virkite aliejuje, kol tešla gražiai apskrus (30–40 sekundžių). Išėmusios iš puodo žiedus pirmiausia sudėkite į popierinių rankšluosčių išklotą dubenį, kad susigertų riebalai. Ir galima pabarstyti smulkiai sutarkuotu sūriu. Vėliau žiedus dedam ant lėkštės ar padėklo.

Prie kalmarų žiedų tinka ryžiai, šviežių daržovių salotos, arba galima pateikti žiedus prie alaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalmarų žiedai tešloje

Komentarai: 6
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Tešlai dar reiks:
2 kiaušiniai
Sausas baltas vynas
Kukurūzų miltai
Sūris

Kalmarus atšaldyti (jeigu buvo sušaldyti), išplauti ir supjaustyti žiedais. Pagardinti prieskoniais, išmaišyti.

2 kiaušinius sumaišyti su kukurūzų miltais ir padaryti labai tirštą masę. Tada pilti į masę vyną, atsargiai maišant. Tešla turi būti tirštesne – na man taip skaniau atrodo :)

Keptuvėje arba puode įkaitinti aliejų. Kalmarų žiedus pirmiausia pamerkite į tešlą ir dėkite į puodą su įkaitusiu aliejumi – atsargiai!!!

Virkite aliejuje, kol tešla gražiai apskrus (30–40 sekundžių). Išėmusios iš puodo žiedus pirmiausia sudėkite į popierinių rankšluosčių išklotą dubenį, kad susigertų riebalai. Ir galima pabarstyti smulkiai sutarkuotu sūriu. Vėliau žiedus dedam ant lėkštės ar padėklo.

Prie kalmarų žiedų tinka ryžiai, šviežių daržovių salotos, arba galima pateikti žiedus prie alaus.

Reklama:

Komentarai (6)


  • lina 2014-12-11 21:38

    na vaizdelis tu kalmaru nekoks...kelerius metus dirbau Ispanijoje restorane ir butent kepiau kalmarus,be jokiu kiausiniu


  • (anonimas) 2012-12-24 19:19

    skonio reikalas lukai ir valgoma ir kramtoma su dantim vaikeli ir tokius komentarus pasilaikykite sau


  • lukas 2011-09-13 13:06

    kaip jus galit walgyt :bloga:


  • AURTAR 2010-04-07 23:45

    Super skanu :)


Daugiau receptų