
6 vienetai | bazilikas (lapeliai) |
240 mililitrų | grietinėlės, 35% |
200 gramų | žuvis (virta be kaulo) |
50 gramų | sūris (Filadelfijos sūris (Philadelphia)) |
2 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
Suvyniojame į foliją ir atidedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Žuvį supjaustome smulkiai, sumaišome su 2 šaukštais grietinėlės, smulkintais baziliko lapais (2 vnt.).
Iškočiojame tešlą, pabarstome miltais. Su stikline išspaudžiame iš tešlos apskritimus.
Ant tešlos apskritimo centro dedame po šaukštelį žuvies masės, gabaliuką sūrio. Uždedame kitą tešlos apskritimą ant viršaus ir užspaudžiame kraštus. Gaunasi 5-6 cm skersmens koldūnas. Tą patį pakartojame su likusiais tešlos gabalėliais.
Verdame pasūdytame vandenyje, į puodą įpylus alyvuogių aliejaus.
Koldūnus dedame į verdantį vandenį ir verdame 2-4 min. po to, kai jie iškyla į vandens paviršių.
Koldūnai tinka su grietinėlės padažu.
Grietinėlės padažas: grietinėlė išplakta su prieskoniais ir smulkintais baziliko lapais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skumbrė kepta orkaitėje
-
Jūreivio sapnas
-
Žuvies blyneliai su krevetėmis
-
Žuvies ir pupelių blynai
-
Kepta lydeka
-
Užkandėlė su „Klasikine“ silke
-
Gurmaniškas lašišos kepsnys
-
Žuvies ir krevečių šašlykai
-
Silkė su slyvomis ir muskatu
-
Lašiša su citrina
-
Farširuota lydeka
-
Žuvis tešloje
-
Žuvies blyneliai su žalumynais
-
Žuvies filė
-
Keptas ant grotelių upėtakis
-
Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
-
Redos lašiša
-
Žuvies zrazai
-
Tešloje kepta silkė
-
Žuvytės tešloje
Itališki koldūnai

- Paruošimo laikas:
-
Bazilikas, lapeliai,
6 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
240 mililitrų -
Žuvis, virta be kaulo,
200 gramų -
Sūris, Filadelfijos sūris (Philadelphia),
50 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išminkome tešlą iš kiaušinių ir miltų. Jei reikės, įpilkite truputį vandens.
Suvyniojame į foliją ir atidedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Žuvį supjaustome smulkiai, sumaišome su 2 šaukštais grietinėlės, smulkintais baziliko lapais (2 vnt.).
Iškočiojame tešlą, pabarstome miltais. Su stikline išspaudžiame iš tešlos apskritimus.
Ant tešlos apskritimo centro dedame po šaukštelį žuvies masės, gabaliuką sūrio. Uždedame kitą tešlos apskritimą ant viršaus ir užspaudžiame kraštus. Gaunasi 5-6 cm skersmens koldūnas. Tą patį pakartojame su likusiais tešlos gabalėliais.
Verdame pasūdytame vandenyje, į puodą įpylus alyvuogių aliejaus.
Koldūnus dedame į verdantį vandenį ir verdame 2-4 min. po to, kai jie iškyla į vandens paviršių.
Koldūnai tinka su grietinėlės padažu.
Grietinėlės padažas: grietinėlė išplakta su prieskoniais ir smulkintais baziliko lapais.