6 vienetai | bazilikas (lapeliai) |
240 mililitrų | grietinėlės, 35% |
200 gramų | žuvis (virta be kaulo) |
50 gramų | sūris (Filadelfijos sūris (Philadelphia)) |
2 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
Suvyniojame į foliją ir atidedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Žuvį supjaustome smulkiai, sumaišome su 2 šaukštais grietinėlės, smulkintais baziliko lapais (2 vnt.).
Iškočiojame tešlą, pabarstome miltais. Su stikline išspaudžiame iš tešlos apskritimus.
Ant tešlos apskritimo centro dedame po šaukštelį žuvies masės, gabaliuką sūrio. Uždedame kitą tešlos apskritimą ant viršaus ir užspaudžiame kraštus. Gaunasi 5-6 cm skersmens koldūnas. Tą patį pakartojame su likusiais tešlos gabalėliais.
Verdame pasūdytame vandenyje, į puodą įpylus alyvuogių aliejaus.
Koldūnus dedame į verdantį vandenį ir verdame 2-4 min. po to, kai jie iškyla į vandens paviršių.
Koldūnai tinka su grietinėlės padažu.
Grietinėlės padažas: grietinėlė išplakta su prieskoniais ir smulkintais baziliko lapais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žuvies spurgytės
- Ant grotelių orkaitėje kepti ešeriukai
- Lašišos šašlykas su paprikomis
- Žuvis saldžiarūgščiame padaže
- Menkės kotletukai
- Žuvies kotletai
- Silkė su manų koše
- Lašišos apkepas su špinatais
- Lašišos faršo kepsneliai
- Karosai grietinėje
- Silkė su morkomis
- Menkė tešloje
- Žuvies pyragas
- Farširuota lydeka
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
- Itališki koldūnai
- Žuvies maltiniai
- Pieniška moliūgų sriuba
- Keptuvėje kepti traškūs ešeriai
Itališki koldūnai
- Paruošimo laikas:
-
Bazilikas, lapeliai,
6 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
240 mililitrų -
Žuvis, virta be kaulo,
200 gramų -
Sūris, Filadelfijos sūris (Philadelphia),
50 gramų -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
200 gramų -
Alyvuogių aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išminkome tešlą iš kiaušinių ir miltų. Jei reikės, įpilkite truputį vandens.
Suvyniojame į foliją ir atidedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Žuvį supjaustome smulkiai, sumaišome su 2 šaukštais grietinėlės, smulkintais baziliko lapais (2 vnt.).
Iškočiojame tešlą, pabarstome miltais. Su stikline išspaudžiame iš tešlos apskritimus.
Ant tešlos apskritimo centro dedame po šaukštelį žuvies masės, gabaliuką sūrio. Uždedame kitą tešlos apskritimą ant viršaus ir užspaudžiame kraštus. Gaunasi 5-6 cm skersmens koldūnas. Tą patį pakartojame su likusiais tešlos gabalėliais.
Verdame pasūdytame vandenyje, į puodą įpylus alyvuogių aliejaus.
Koldūnus dedame į verdantį vandenį ir verdame 2-4 min. po to, kai jie iškyla į vandens paviršių.
Koldūnai tinka su grietinėlės padažu.
Grietinėlės padažas: grietinėlė išplakta su prieskoniais ir smulkintais baziliko lapais.