4 vienetai | bulvių |
4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus |
4 valgomieji šaukštai | sviestas |
3 skiltelės | česnakas |
300 gramų | zigmo bocmano silkių filė garstyčių padaže |
1 saujelė | žalumynų |
šiek tiek | maltų juodųjų pipirų |
šiek tiek | druska |
Supjaustytas bulves papurkškite alyvuogių aliejumi, sudėkite į kepimo popieriumi ar folija išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 min.
Metaliniame dubenėlyje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sutrintu česnaku bei šaukštu aliejaus.
Išimkite bulves iš orkaitės ir šepetėliu aptepkite sviesto bei aliejaus mišiniu (pasilikite jo dar vienam ar dviem kartams aptepti). Griežinėlius peiliu atsargiai praskleiskite, kad mišinio patektų ir į tarpelius. Tada dėkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite dar maždaug 20 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašiša su vasaros gėrybėmis
- Lašiša su daržovėmis ir grybais
- Vėrinukai su žuvies kukulaičiais
- Marinuota žuvis su padažu
- Išmarinuota žuvis
- Lašišos faršo ir grikių kotletukai
- Silkė su manų koše
- Lynas, keptas ant grotelių
- Žuvies kukulaičiai
- Lašiša grietinėlės padaže
- Lašiša su prieskoninėmis žolelėmis
- Žuvies kotletai
- Keptos midijos su sūriu
- Tradicinė dvaro žuvis adventui
- Jūreivio sapnas
- Silkės apkepas su ryžiais
- Spalvota jūros ešerio filė
- Orkaitėje keptos telapijos
- Silkė su morkomis
- Saida margoje tešloje
Švediškos bulvės su ZIGMO Bocmano silke
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Bulvės,
4 vienetai -
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
3 skiltelės -
ZIGMO Bocmano silkių filė garstyčių padaže,
300 gramų -
Žalumynai,
1 saujelė - Malti juodieji pipirai
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves gerai nuplaukite ir nusausinkite. Peiliu padarykite jose gilias įpjovas kas 0,5 cm.
Supjaustytas bulves papurkškite alyvuogių aliejumi, sudėkite į kepimo popieriumi ar folija išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 min.
Metaliniame dubenėlyje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su sutrintu česnaku bei šaukštu aliejaus.
Išimkite bulves iš orkaitės ir šepetėliu aptepkite sviesto bei aliejaus mišiniu (pasilikite jo dar vienam ar dviem kartams aptepti). Griežinėlius peiliu atsargiai praskleiskite, kad mišinio patektų ir į tarpelius. Tada dėkite skardą atgal į orkaitę ir kepkite dar maždaug 20 min.