
Tradicinė dvaro žuvis adventui
Porcijų skaičius:
2
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai | žuvis |
1 arbatinis šaukštelis | prieskoniai (žuviai) |
1 valgomasis šaukštas | majonezas |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
4 vienetai | bulvių |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Turimą žuvį (naudojau kuoją) išvalyti, nuplauti, nusausinti. Įtrinti prieskoniais ir palikti kelioms valandoms šaldytuve.
2.
Indą, kuriame kepsime, reikia patepti aliejumi. Aš naudojau "Obelių" rapsų aliejų, kuris tinkamas kepimui.
3.
Į indą sudėti žuvis, patepti jas grietinės ir majonezo mišiniu. Šalia įdėti nuluptas bulves (jos puikiai tiks garnyrui).
4.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C, kepti apie 30 - 40 min. Galima papuošti šviežiais krapais ar petražolėmis.
Šaltinis: knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai"
Žuvis nuo seno buvo vartojama lietuviškuose patiekaluose, ypač pasninko metu. Be abejonės, žuvį mėgo ir didikai.
Šaltinis: knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai"
Žuvis nuo seno buvo vartojama lietuviškuose patiekaluose, ypač pasninko metu. Be abejonės, žuvį mėgo ir didikai.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvis saldžiarūgščiame padaže
-
Žuvies kukuliai
-
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
-
Margaritos žuvies apkepas
-
Tešloje kepti žuvies piršteliai
-
Žuvis tešloje
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Marinuotas keptas sterkas
-
Jūros lydeka Graikiškai
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Grilyje kepta lašiša su daržovėmis
-
Karpis su porais
-
Apelsininė lašiša
-
Česnakinės čili krevetės "Firminės"
-
Virta žuvis tešloje
-
Žuvies blyneliai su žalumynais
-
Žuvis su migdolais
-
Lašiša „My little secret“
-
Pomidorų padaže keptas šamas
-
Spalvota jūros ešerio filė
Tradicinė dvaro žuvis adventui
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Žuvis,
2 vienetai -
Prieskoniai, žuviai,
1 arbatinis šaukštelis -
Majonezas,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Bulvės,
4 vienetai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Turimą žuvį (naudojau kuoją) išvalyti, nuplauti, nusausinti. Įtrinti prieskoniais ir palikti kelioms valandoms šaldytuve.
Indą, kuriame kepsime, reikia patepti aliejumi. Aš naudojau "Obelių" rapsų aliejų, kuris tinkamas kepimui.
Į indą sudėti žuvis, patepti jas grietinės ir majonezo mišiniu. Šalia įdėti nuluptas bulves (jos puikiai tiks garnyrui).
Orkaitę įkaitinti iki 200°C, kepti apie 30 - 40 min. Galima papuošti šviežiais krapais ar petražolėmis.
Šaltinis: knyga "Lietuviška virtuvė. Šventės ir valgiai"
Žuvis nuo seno buvo vartojama lietuviškuose patiekaluose, ypač pasninko metu. Be abejonės, žuvį mėgo ir didikai.
Reklama:
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...