250 gramų | menkės (be kaulų) |
1 vienetas | svogūnai |
100 gramų | grybai |
3 vienetai | bulvių |
1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | prieskoniai (žuvies) |
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Spageti su alyvuogėmis
- Spalvota žuvies užkepėlė
- Žuvies zrazai
- Troškinta menkė (ubagiškai)
- Troškinta lydeka
- Saidos filė su ryžiais
- Plekšnė su špinatais ir feta
- Žuvies pyragas
- Žuvies kukuliai
- Žuvis "lenkiškame" padaže
- Lašišos užkandėlė
- Bulviniai krabų blyneliai
- Troškintas lynas
- Lašiša grilyje
- Keptos seliavos
- Tešloje kepti žuvies piršteliai
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Kepta žuvis su grybais
- Folijoje keptas karpis
Menkės apkepas su grybais
- Paruošimo laikas:
-
Menkės, be kaulų,
250 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grybai,
100 gramų -
Bulvės,
3 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Juodieji pipirai
- Druska
- Prieskoniai, žuvies
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.