Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
Menkės apkepas su grybais
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 250 gramų | menkės (be kaulų) |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 100 gramų | grybai |
| 3 vienetai | bulvių |
| 1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
| 0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | prieskoniai (žuvies) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvų piršteliai (naminiai)
-
Keptas upėtakis
-
Spalvota žuvies užkepėlė
-
Lašiša sluoksniuotoje tešloje
-
Kepta lašiša su brokolių padažu
-
Įdaryta lazanija
-
Krevetės su saulėje džiovintų pomidorų, špinatų ir grietinėlės padažu
-
Silkė su slyvomis ir muskatu
-
Redos lašiša
-
Lašiša su vasaros gėrybėmis
-
Folijoje kepta žuvis
-
Žuvies blyneliai su krevetėmis
-
Žuvis su alyvuogėmis
-
Sočiausioji pica
-
Kepta marinuota menkė
-
ZIGMO lašišos kepsnys su Dižono garstyčiomis
-
Keptas karpis tešloje
-
Lašiša su krapų padažu
-
Lašišos kepsneliai
-
Ant grotelių orkaitėje kepti ešeriukai
Menkės apkepas su grybais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Menkės, be kaulų,
250 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grybai,
100 gramų -
Bulvės,
3 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Juodieji pipirai
- Druska
- Prieskoniai, žuvies
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
