Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
Menkės apkepas su grybais
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 250 gramų | menkės (be kaulų) |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 100 gramų | grybai |
| 3 vienetai | bulvių |
| 1 valgomasis šaukštas | džiūvėsėliai |
| 0.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | prieskoniai (žuvies) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuotas keptas sterkas
-
Žuvies ir daržovių apkepas
-
Kepta jūros ešerio filė krevečių padaže
-
Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
-
Troškinta žuvis
-
Keptas karpis su pomidorais
-
Lašiša su citrina
-
Žuvis ant grilio
-
Lašišos faršo kepsneliai
-
Žuvies pyragas
-
Lašišos apkepas
-
Keptos plekšnės
-
Kepta menkė su bulvėmis
-
Lašišos šašlykas
-
Keptas karšis
-
Tešloje kepta silkė
-
Eršketas šampane
-
Žuvies kukulaičiai
-
Plekšnė su špinatais ir feta
-
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
Menkės apkepas su grybais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Menkės, be kaulų,
250 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grybai,
100 gramų -
Bulvės,
3 vienetai -
Džiūvėsėliai,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
0.5 valgomojo šaukšto - Juodieji pipirai
- Druska
- Prieskoniai, žuvies
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvirti aštriame prieskonių nuovire menkės gabaliukai sudedami į keptuvę ar ugniai atsparų stiklinį indą, aplink apdedami virtų bulvių gabalėliais, užpilami padažu, apibarstomi džiūvėsėliais, pasūdomi, aplaistomi ištirpintu sviestu arba aliejumi ir iškepami.
Žuvis patiekiama tame pačiame inde, kuriame kepė. Taip galima paruošti ir lydeką, sterką arba šamą.
Padažui smulkinti svogūnai su grybais pakepinami, kol paruduos, tuomet įdedama šiek tiek grietinės ir dar pakepinama apie minutę.
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
